iPon Hírek

Verbatim külső HDD FireWire 800-zal

Dátum | 2009. 07. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Verbatim neve bizonyára sokak számára ismerős, ha máshonnan nem is, de a különböző optikai adathordozókról (CD/DVD) egészen biztosan. A vállalat nem csak ezeken, hanem egyéb területeken is tevékenykedik: most például új, hordozható külső merevlemezeket mutatott be, amelyekben 2,5 hüvelykes notebook HDD-k lapulnak.

Verbatim SureFire
Az új, PDA nagyságú külső megoldások egészen pontosan 81 x 128 x 15 mm-es méretekkel rendelkeznek, súlyuk pedig 186 gramm. A termékeket alumíniumból készült házban helyezte el a gyártó, amelyet matt fekete, „ujjlenyomat-álló” festéssel is ellátott a kényelem érdekében. Az új meghajtók mégsem ezért, hanem csatlakozóik miatt mondhatóak különlegesek: a vállalat az USB 2.0-s csatlakozó mellett egy FireWire 800-as porttal is felszerelte a külső adattárolókat. Az alumínium házakban rejtőző merevlemezek mindegyike 5400-as percenkénti fordulatszámmal üzemel, gyorsítótáruk mérete pedig 8 MB.

A Verbatim SureFire névre keresztelt külső merevlemezei a már megszokott 250 GB-os, 320 GB-os és 500 GB-os adattároló kapacitással rendelkező változatokban kerülnek forgalomba, minden egységhez jár egy hordtáska, valamint három év garancia is. A 250 GB-os HDD 110, a 320 GB-os változat 140, míg az 500 GB-os termék 180 dolláros ajánlott végfelhasználói áron vásárolható meg. A SureFire termékcsalád tagjai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Alvin_ti42...
2009.07.16. 12:26
VISSZA A HIRHEZ

Drágábbak lesznek picivel, mint a WD Studio vinyói és annál csúnyább ez a ház, szóval a Mac-eseket csak árcsökkentéssel lehet majd megnyerni vele szerintem (ráadásul kétséges, hogy milyen merevlemezt használnak belül, hiszen a Verbatim nem gyárt vinyókat).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!