iPon Hírek

Versenyképesebb digitális árakat tervez a Microsoft

Dátum | 2014. 01. 24.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Microsoftot decemberben sok támadás érte amiatt, hogy számos Xbox One exkluzív játék digitális verziójának az árát felemelte: a Dead Rising 3, a Forza 5 és a Ryse: Son of Rome ára 44,99 Fontról 49,99-re emelkedett. Ezek az árak már az emelés előtt is magasnak számítottak, némelyik a dobozos változatnál is drágább volt. A Reddit fórumán a digitális játékok áráról szóló témában a Microsoft szóvivője, Larry "Major Nelson" Hryb elmondta, hogy a cég tisztában van vele, hogy a közösséget mennyire foglalkoztatják a digitális játékokkal kapcsolatos témák. Az Xbox One tulajdonosok kérték, hogy a digitális játékokat is elő lehessen rendelni, és letöltésüket még a megjelenés előtt megkezdeni. A közösség többet szeretne hallani arról is, hogy a Games with Gold programot mikor fogják az Xbox One-os címekre is kiterjeszteni, és szeretnék, ha a digitális kódok nemcsak online, hanem a hagyományos boltokban is megvásárolhatóak lennének. "Nagyon is tisztában vagyunk ezzel, és még sok olyan témával, ami a közösséget foglalkoztatja" - írta Major Nelson. "Van pár nagyszerű tervünk az Xbox One-nal kapcsolatban az idei évre (és azon túl is). Amint lehetséges, meg fogjuk osztani ezeket az információkat. :)" Amikor konkrétan a digitális árképzéssel kapcsolatban kérdezték, Major Nelson elmondta, hogy ennek megoldása is szerepel a terveik között, de semmi konkrétumot nem mondott.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. DogTheDog
2014.01.24. 20:15
Csinaljanak egy PS+ szeru rendszert,ahol eves szinten olcso elofizuert hozzank vagnak nehany AAA jatekot,meg sok egy-ket palcasat.
Ez a digitalis jatekvasarlas mar regen havi elofizetosse kellet volna valjon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. hympyke
2014.01.24. 20:22
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. MrFox
2014.01.24. 21:17
PS+ -on diszkont leárazások is vannak, exkluzív cuccok, egyebek. És nincs reklám, mint az X360 dashboard-on, ahol az utóbbi évben már szinte csak azért fizettek az userek, hogy reklámokat nézhessenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. LechooEdy
2014.01.24. 21:54
Nekem jobban bejön az ingyen multi mellette Steam leárazások és Humble Bundle, nem kell se PS+ se Box Gold. Mondjuk ha már választani kell, PS+.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. xXdoki88Xx
2014.01.25. 03:13
Azt nem értik meg hogy míg a dobozosat megveszem és eladom, addig a digitálisat nem tudom eladni. Ezért konzolnál jóval lejjebb kéne vinni a digitális játékok árait. Ezért tartom gusztustalannak a steamet is, mert ott is van jó pár megvett játékom amikkel már nem játszok, eladnám, de nem lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. madcaptain
2014.01.25. 05:20
Hat igen rengeteg emberke beszivja a Steam-nel.
Nagyon nincs kihangsulyozva, hogy nem cserelheto jatekrol van szo. Ennek ellenere pl. Amazonon sokszor a dobozos olcsobb, mert annyira csak az online code-okat viszik az emberek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester
2014.01.25. 12:20
Nem tudom ti hol éltek... de felénk ha egy online valami accounthoz rendelődik akkor azt nem tudjuk továbbadni, és nem is lepődünk meg ezen. Persze ha mutatsz valami más helyet ahol átruházható a megvett cucc akkor rajta!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lestyanrob...
2014.01.25. 13:26
Érdekes, 37 játékom van Steam-en, de egyikre se gondoltam még úgy, hogy de rossz, hogy megvettem, mert soha többé nem veszem elő... Persze ebből vannak, amik csomagban jöttek valamihez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nemlehet
2014.01.25. 14:19
A steamen szerintem csak akcióban éri meg vásárolni. Amúgy nem olcsóbb. Akkor inkább dobozos, ha nem tudok várni a leárazásig. Amit meg 1-2-5 dollárért vettem azt meg nem akarom eladni mert minek... Amúgy szerintem is egy olyan rendszer lenne jó, hogy havi díjért mondjuk 2 AAA játékkal meg mondjuk 5 egyéb játékkal játszhatsz abban a hónapban. Mindig ki kell választani melyikeket szereted, ha meg nagyon bejön, akkor megveheted és örökké használhatod. Így egyrészt kikerülhető lenne, hogy olyat vegyen az ember ami szar, vagy nem megy a gépén, mégse torrentezne olyan sok ember. Lehet 20-30 dollár is a havidíj mert nagyon sokaknak megérné a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sediqwe
2014.01.26. 02:50
173 játék a Steamen, egy megvettre se gondolom azt hogy nem érte volna meg, és hogy azt eladnám. Volt sok olyan amit pont a wrz miatt vettem meg, hiszen azt a verziót toltam sokat, de e Steamest pl fel se tettem, de azért "támogatom" a fejlesztőt (pl itt van az UFO sorozat, amit hát, gyanús hogy kislemezen kaptam valakitől az utcában DD)
Nem várom hogy az AAA játék ingyen , olcsobban jöjjön ki. Ha türelmetlen vagyok (HL2 annó!) akkor megveszem. Most ausztriában tengődöm, de azért a 40-60 eurós ár nekem is ütős, 2x meggondolom hogy megvegyem e.... pl itt volt a SimCity -> sima most is 39.99 , akcióban 13,60 volt simán megvettem most! Aki nem tud viszont várni ... az fizesse meg a frissességet!!! (viszont cserébe legyen normális tartalom!!! Mert irgum burgum ha 60 euró és 1 nap alatt kitolod és semmi nincs! (nem DLC mert attól hányok már!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2014.01.26. 10:50
Hát igen.. én sem vettem még olyan játékot Steamen aminek az újrajátszhatósági faktora 1-es volt, a szavatossága meg azon múljon hogy a multib*zik mikor vándorolnak el valami új klónra. Nem mellesleg nem veszek friss címet (az utóbbi 5 évben) mert szeretem ha nem bétateszter vagyok egy vásárolt játéknál. Ha az a munkám hogy egy bugos játékkal "játszak" akkor oké, de a szabadidőmben inkább kerülném az ilyet.

Mellesleg mivel nem veszek kipróbálatlan cuccot, nem is tudok beleszaladni valami rossz döntésbe. Amikor meg valamilyen Bundle csomagot veszek is megfontolom mit veszek, ha meg olyat veszek ami nem jön be akkor odaadom haveroknak a kódot.

Most meg hogy a Steamen megy a családi account dolog még inkább kitolódott a nem bántam meg dolog. Mert ha nem én akkor valaki a családból játszik majd velük...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!