iPon Hírek

Vertu Aster - izmos hardver prémium köntösben

Dátum | 2014. 10. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Vertu régebben csak a telefonok külsejéről és szolgáltatásairól gondoskodott megfelelően, a belbecs sokszor el lett hanyagolva. Mostanra azonban már minden tekintetben felveszik a lépést a piaccal, így a friss modell is több érdekességet tartogat.
Az új okostelefon Aster néven érkezett, tehát teljesen újnak számít a vállalat kínálatában a Constellation és a Signature szériák mellett. Akárcsak a korábbi Vertuk, ez az eszköz is mesteremberek kezei között születik meg Angliában. A készülékház különösen nagy strapabíróságú titániumból van kifaragva. A fém felületek lehetnek natúran hagyva, de fekete PVD bevonattal is ellátják a vásárlók kérésére, akik egészen testreszabhatják a friss terméket. A mobiltelefon borítása például többféle állat bőréből készülhet. Minden egyes elkészült szerkezet egy teljesen egyedi sorszámot kap, ami még tovább növeli a prémiumérzetet. A Vertu a kamerát sem bízta a véletlenre ezúttal. A cég a fotózásban etalonnak számító Hasselblad segítségét kérte az egység kiválasztásakor és feltehetően a finomhangolás során is. Az Asterrel készített fényképek tehát várhatóan valóban szépek lesznek. Az erőteljes hangzásról egy 11 x 15 milliméteres hangkeltő fog gondoskodni, amit Dolby Digital Plus támogatással láttak el a lehető legjobb hangzás elérése érdekében.
A mobil bekapcsolását követően az Android 4.4 fogadja a jövendőbeli tulajdonost. A legfrissebb Android több extra szolgáltatással is meg lesz toldva, amikről a Vertu maga gondoskodik. Ilyen például a Concierge (a nap bármely szakában segítségnyújtás rengeteg helyzetben), a Life (exkluzív események és helyek naprakész nyilvántartása), és a Certainty (adatbiztonsági csomag olyan appokkal, mint a Kaspersky antivírus, vagy a Silent Circle kommunikációtitkosító). A telefon kijelzője 4,7 hüvelykes képátlóval és lenyűgöző, 473 PPI-s pixelsűrűséggel kecsegtet, hála az 1080p-s felbontásnak. Az iPhone 6 esetében sok pletyka szólt arról, hogy zafírüveg fogja védeni a megjelenítőt, ami végül nem valósult meg, itt viszont már tényleg zafírborítással lehet számolni, tehát nem igazán fogja gyűjteni a karcokat az Aster. A nagy szilárdságú üvegréteg alatt helyezkedik el a 2,1 megapixeles előlapi kamera is, ezzel kiváló, HD minőségű videóhívásokat lehet majd folytatni. A főkameráról már esett néhány szó, ez az egység 13 MPixeles álló- és Full HD mozgóképek rögzítését fogja lehetővé tenni. Rossz fényviszonyok mellett meg dupla LED-es villanó igyekezik majd segítheti a "munkálatokat".
A gép szívében egy 2,3 GHz-es órajelen dolgozó Snapdragon 801-es (MSM8794-AB) chip húzta meg magát. Ez a Qualcomm lapka minden pillanatban fürgén lendítheti mozgásba az Androidot a négy Krait 400 magnak köszönhetően, továbbá az Adreno 330 IGP révén akkor sem jön zavarba, ha egy komolyabb játék tűnik fel a színen. A rendszermemória 2 GB-osra lett szabva, tárhely tekintetében pedig 64 GB-tal szolgál az Aster. A telefont felvértezték 4G LTE modemmel (150 Mbps), kétsávos 802.11ac Wi-Fi-vel, Bluetooth 4.0 LE modullal, ami támogatja az aptX-et, NFC chippel, valamint A-GPS vevővel is. A 143,4 x 69 x 11,2 milliméteres vonalakkal határolt gépezet meglehetősen súlyosra sikeredett a kiemelkedő anyaghasználata miatt (193 grammot nyom). Sajnos az akkumulátor nem lett túl kövér, csak 2275 mAh-s kapacitással szolgál. Egyetlen feltöltéssel 15,5 órán át lehet a Vertu új okostelefonjával telefonálni. Az újdonság feltöltése megoldható majd vezeték nélkül is, mivel a hátlapja mögé még egy Qi szabványnak megfelelő egységet is bezsúfoltak a tervezők.
Az Aster mellé hasonlóan prémium minőségű tokokkal is szolgál a Vertu. A különböző formákra szabott kiegészítők gondosan megmunkált bőrből készülnek, és mágneses zárakkal látták el őket a tervezők, így a telefon mindig gyorsan előkapható belőlük. Több szín és eltérő bőr kombinációja közül lehet majd válogatnia a vásárlóknak ilyen tekintetben is. A palettán a mobilhoz hasonlóan van borjú-, strucc- és kígyóbőr védőtok is.
A Vertu Aster ára 6900 dollártól indul, de a kiválasztott anyaghasználat függvényében a kasszánál fizetendő összeg akár 9700 dollárig is felkúszhat. A szerkezet először az Egyesült Királyságban került a boltok polcaira, a későbbiekben azonban világszerte megvásárolható lesz – már ahol a Vertu képviselteti magát.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. lazacmaki
2014.10.13. 20:23
Hát, rögtön nem igaz hogy kompromisszumok nélkül, elvégre az akumulátor elég gyenge, főleg ahoz képest hogy milyen írtózatosan vastag lett. Ellenben eléggé tetszik hogy 4,7-en Full HD, a zafír üveg pedig olyan extra ami azért van, hogy azért emelkedjen már ki valamivel ha 10X annyiba kerül. A processzor jó, bár ilyen áron 805 + 3GB RAM várható lenne, de ez így is elég nagy előre lépés a gyártótól. VIszont ez bűn ronda lett! Egyszerűen szörnyű ránézni! Én azt mondom, lesz@rom hogy az anyag amit használnak, drága, vagy minőségi, de legyen jó fogása, tapintása. Viszont személy szerint a bőr csak negatívum (én mindig is utáltam a bőrt) és emiatt (legfőképp emiatt) ilyen ormótlan vastag.

Összegezve, szerintem béna az egész, 10000 dollárt egyérelműen nem ér meg, azoknak való akiknek több pénzük van mint eszük. Ha lenne még és lenne androidra, százas hogy erre alapból installálva lenne az I am Rich.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ZsubiPhoto lazac...
2014.10.13. 21:37
Igazából engem leginkább a teniszütős "kép" zavar. Ha már ennyibe kerül, akkor legalább egy normálisan tervezett, renderelt látványtervet készíthettek volna. Valami katasztrófálisan összerakott az a kép.
Ha én ilyet adnék ki a kezemből, akkor valószínűleg már rég nem lenne munkám...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rics87 Zsubi...
2014.10.13. 22:12
Nem tenisz hanem tollasütő
De amúgy is mi baj vele?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ZsubiPhoto rics8...
2014.10.14. 14:12
Jogos - nem vagyok egy nagy sportember ilyen szempontból.
Ha jobban megnézed a képet, először is nem jó a perspektíva (sokkal torzabbak a telefonok, mint a betekintési szög), a baloldali telefon gyakorlatilag átóg a törölköző hajtásán, nincs tényleges tükröződés (környezet színeire nézve sem), a megvilágítás pozíciója sem jó. Röviden szólva nem illik a képbe.
Lehet, hogy "laikusként" (nem negatív értelemben) nem vehető észre, de engem nagyon zavar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vorosokt Zsubi...
2014.10.14. 18:06
nekem is egyből szemet szúrt hogy olyan mintha oda enne PhotoShoppal vágva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!