iPon Hírek

Veszélyben a Fallout MMO

Dátum | 2009. 09. 14.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Interplay által pátyolgatott Fallout MMORPG talán sohasem látja meg a napvilágot, mivel a Bethesda múlt héten benyújtott licenszel kapcsolatos keresete könnyen hidegre teheti az egész projektet.

A Fallout 3 készítője szerint az Interplaynek egyeztetnie kellett volna vele, mielőtt újra piacra dobta volna a régi Fallout játékokat online. A Steamen, GOG.com-on és GameTap-en való licenszelés ugyanis áthágja a 2004-es védjeggyel kapcsolatos megállapodást. Ennek eredményeképpen a Bethesda "azonnali, lényeges és visszaállíthatatlan károkat szenvedett", ahogyan azt a Gamasutra megírta.

Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy a Bethesda megpróbálja megfúrni a céget. Legutóbb áprilisban próbálkozott, akkor azt állította, hogy az Interplay azzal hágta át a licensz megállapodást, hogy nem volt képes időben elkezdeni teljes gőzerővel a fejlesztést, és nem is biztosított elég fedezetet erre.

A Project V13 fedőnév alatt futó (Vault 13-ra utal), Fallout világban játszódó MMO körül tehát állandóan megy a vita, de haladni még nem sokat haladtak vele, hiába vonták be a Masthead Studios-t is a buliba. Az Earthworm Jim és a Fallout játékok megjelenésének okát PSN-en, WiiWare-en és XBLA-n nem nehéz kitalálni, valószínűleg a poszt-apokaliptikus MMO-t hivatottak finanszírozni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Anyadhatan
2009.09.15. 16:11
/facepalm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!