iPon Hírek

Veszteséges lesz idén a magyar Vodafone

Dátum | 2011. 03. 22.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Milliárdos hálózatfejlesztésről írt alá szerződést a napokban a Vodafone, amely országszerte biztosítja a szélessávú mobilinternetet. Beck György, a Vodafone magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója a Figyelőnek adott interjújában elmondta, hogy a 3G technológiára alapuló adatátviteli piacban látta a felzárkózás lehetőségét, hiszen eleve időhátránnyal indult a magyar piacon. Igény is van erre, az okostelefonok terjedésével ugyanis egyre dinamikusabban nő a mobilinternet iránti kereslet az egész országban, sőt, robbanásszerű fejlődés lesz, mert az újabb készülékeket csak a megfelelő hálózaton lehet megfelelően használni. Országszerte 4 millióan nem interneteznek, részben az infrastruktúra hiányosságai miatt, de a Vodafone magyarországi vezetője szerint áttörés lesz ezen a fronton, ezért szükséges a befektetés. Beck György elmondta, hogy a különadó a Vodafone-t érzékenyebben érinti, mint versenytársait és negatívba lökheti idén a cég eredményét. Ha ez így marad, akkor 2012-től veszteséges cégként nem indulhatnak majd egyetlen közbeszerzésen sem, így a másik két cég elég nagy előnyhöz juthat az állami megrendeléseknél - tette hozzá a Figyelő. A Vodafone elmondta, hogy reményei szerint újragondolja a kormány ezt a szabályt, mert az államnak sem jó, ha lecsökkenti a tendereken a versenyt. Erre a megoldás az lehet, ha a különadó előtti eredményt veszik majd figyelembe a közbeszerzési kizárásoknál.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pjszilard
2011.03.22. 14:51
2012-re visszakapjak, miutan az unio kifizeteste kotelezi az orszagot (addigra mas lesz a soros elnok)! Aki reszvenybe akat fektetni hosszutavon annak csak ajanlani lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. grett
2011.03.22. 15:55
Ha a Vodafonnak lenne annyi esze, hogy nem fektet fölösleges pénzt a HSDPA+ szolgáltatásba, biztos nem lenne veszteséges, ugyanis az okostelefonok 90%-a nem támogatja a HSDPA+ adatforgalmi típust, de legalább reklámozhatja magát h az ország leggyorsabb mobilhálózata.
Közben lassan a 4G szolgáltatás lesz az elterjedt, az Ericsson már tesztel, szóval nem értem őket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!