iPon Hírek

Veterán szakember felel az iPhone-botrányért

Dátum | 2010. 08. 09.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Távozik az Apple Inc.-től az a vezető, aki felügyelte a vételi problémákkal küszködő iPhone 4 okos telefon fejlesztését. Mark Papermaster mindössze egy évet töltött el a vállalatnál mint az iPhone-ok és az iPod zenelejátszók hardveréért felelős menedzser. Korábban 25 éven át az IBM-nél dolgozott, és átigazolása nem ment simán: az Apple 2008-ban állapodott meg vele, ám 2009 közepéig nem tudott belépni a céghez, mivel az IBM pert indított az állásváltoztatás ellen, mondván: Papermaster átlépése egy versenytárshoz a birtokában lévő tudás miatt sértette munkaszerződését. Az Apple most nem adott információt arról, hogy a menedzser saját döntése alapján vagy közös megegyezéssel távozik-e, vagy esetleg elbocsátották.

Az iPhone 4 körüli botrány nem sokkal azt követően robban ki, hogy az új telefont június végén elkezdték árulni. Több vásárló is jelezte: bizonyos körülmények között egyszerűen elgyengül a vétel. Később a Consumer Reports magazin is megerősítette a hibát, és tesztje alapján nem ajánlotta olvasóinak a vásárlást. Az Apple először tagadta a hibát, majd később egy ingyenes tokot ajánlott minden telefontulajdonosnak, amely megelőzi, hogy a készülék egyik sarjának megnyomásával előidézzék az iPhone 4 antennájának hibáját. Papermaster helyét Bob Mansfield, a Macintosh komputerek technológiájáért felelős vezető veszi át.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. mythbuster
2010.08.10. 00:47
Mindenki követ el hibát... Ezért nem kelett volna távoznia... Mellesleg szerintem az iPhone 4 antenna hiba javítható lenne, ha a gsm -chipbe pár miliamperral többet tolnának...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pjszilard
2010.08.10. 01:51
Ha o volt aki tesztelte rugjak ki. A tesztelo reszleg feladata esztevenni az ilyen hibat! Ha o csak a fejlesztest vezette, az o feladata csak a hiba kijavitasa nem a megtalalasa !!! Ha pedig a telefon Made in Chine akkor az a felelos aki megveszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. axe
2010.08.10. 02:59
attól még ugyanúgy zárlatos lesz.... ezzel nem lehet csinálni semmit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mythbuster
2010.08.10. 03:39
Én bírtam mikor Steve bácsi beszélt az új antenna-rendszerről, majd jött a demó, s behalt a Wi-fi Végig rá volt szállva a nettező közönségre, pedig azt a saját újja okozta

link: http://www.youtube.com/watch?v=rXC_qb8lLXQ

vicces volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mtrx220
2010.08.10. 08:18
én csak annyit reagálok erre, hogy ha valami ennyire tetves sokba kerül - akkor legalább ne legyen már rossz.
mert hiába beszél bárki: 3,5 kiló egy telefonért az sokk...ez abnormálisan drága.
volt közöm machez, iphone-hoz is volt szerencsém.
jó és stabil, de semmi extra szerintem.
afféle különc: mással nem kompatibilis, de azt hiszi különleges - na ez az apple-filozófia szerintem.
nem akarom rontani a piacot, ez egyéni vélemény.
a keménymag vevők mindig azt mondják, hogy az ár másodlagos, a minőség az első és az mindig szuper.
hát ehhez képest ez elég nagy lebőgés volt akkor, nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Smith166
2010.08.10. 08:29
Na j a, ez nagy kopp volt az apple-nek, de rájuk fér egy kis észheztérés. Komolyan mondom már azt sem tudják mennyit kérjenek el egy-egy újabb kütyüért. Úgy elszaladtak az árakkal (amik eddig is az irrealitás határát súrolták), hogy borzasztó. A sok marha meg rohan megvenni, akármit is akarnak eladni neki.

Egyébként meg, higyjétek el, nagyon is jól tudtak erről a hibáról. Engedték így forgalomba hozni, hisz beigérték az eszetlen marha vevőknek, hogy mikor fog megjelenni. Nem tudták volna tartani a határidőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. blackknigh...
2010.08.10. 08:51
személyszerint sosem voltam az alma nagy rajongója sőt! Szerintem nagyon el vannak szállva maguktól, mind a telefonok terén, mind PC, vagy notebookról legyen szó. Ahogy olvastam korábban : " irreálisan " magasak az áraik. Legalábbis ezt gondoljuk itthon, aztán h a tengerentúliaknak mi számít soknak meg mi nem az már más tészta.

Szerintem is nagy fail ez az antennás dolog, annyira arra koncentráltak, hogy vmi radikálisan fantasztikusat előhozzanak, hogy az alapvető feladatáról elfeledkeztek!! EZ EGY TELEFON! és azoknak az a lényege h telefonálni lehessen velük.

Az " ajándékba adnak egy tokot " megoldás pedig már egyenesen szánalmas NO KOMMENT
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MrJerk
2010.08.10. 08:57
"amely megelőzi, hogy a készülék egyik sarjának megnyomásával előidézzék az iPhone 4 antennájának hibáját"
A sarj az sarok lenne?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Flegeton
2010.08.10. 10:38
Manager. Nálunk is vannak, de úgy általában pénzkidobás a fizetésük. Akinek benne van a megnevezésében a manager, már tudni lehet hogy valamihez nagyon nem ért. Csak idő kérdése mikor bukik ki. (ezek ilyen haveri, meg rokoni állások, hogy ha már ismerlek, akkor gyere ide)
IBM nél 25 év és aztán.(Piri néni a takarító is eltölthetett annyit.) Ő nem tervezett semmit csak úgy rábólintott. Mondjuk az IBM is hasonló hülyeségeket követett el annak idején az ár politikájával.

Almából csak a lejátszóm van, de az megéri érezhető a minőség és a szavatosság. A MACektől nem rosáltam be, sima számítógép semmi fejlesztés (régen legalább fejlesztettek saját hardvert, ma már csak forgalmazzák a saját designukkal) csak egy op.rendszrről szól. Iphonhoz nem volt szerencsém, de nekem nem jön be az érintőképernyős telefon. Kicsit megreccsenne a zsebemben a kijelző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Smith166
2010.08.10. 11:17
Egy dolog biztos: Neked fogalmad sincs mi az a manager. Lehet hogy pénzkidobásnak érzed a fizetésüket de próbálj cserélni velük 1-2 hétre.... majd rájössz hogy nem is olyan sok az amit kapnak, ahhz a szopatáshoz képest ami kijár nekik... pláne ha valami multicégnél managerek.

Ha valaki manager akkor az nem azt jelenti hogy nem ért ahhoz a területhez amit vezet. Jónéhány manager-állás úgy töltődik be hogy alsóbb beosztásból (ha úgy tetszik olyan pozícióból ahol dolgozni is kell) megpályázza valaki. Szóval a legtöbb esetben bizony olyanok kerülnek oda akik értenek is hozzá és valamikor csinálták is a dolgot.

Az más kérdés hogy manapság egy manager (vagy akár egy osztályvezető) napjának jó részét állandó emailezéssel tölti el, és a munkájának csak 5% fordul értelmes dologra. De ez a szar multi-rendszer hibája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Flegeton
2010.08.10. 12:29
Árú feltöltő manager!

A lényeg azért áttjött: "Az más kérdés hogy manapság egy manager (vagy akár egy osztályvezető) napjának jó részét állandó emailezéssel tölti el, és a munkájának csak 5% fordul értelmes dologra. De ez a szar multi-rendszer hibája."
Érdekes hogy nem egy tervező mérnököt vontak felelőségre, hanem egy osztályvezetőt. Mindenki tudja kire van szükség és ki hoz hasznot. Így a legjobb döntés az volt, hogy eltettek láb alól egy senkiházit.
Alma az multi!

Ez olyan mit hogy az orvosok képzése és a faintos elveik. Beteggyógyítás mennyire fontos stb. Csak a gyakorlat kicsit mást mond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!