iPon Hírek

Vezeték nélküli, akkumulátoros mini billentyűzet

Dátum | 2011. 11. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Chill Innovation műhelyében a korábban bemutatott Bluetooth-os mini billentyűzet után most egy újabb érdekesség készült el, ami alapjait tekintve megegyezik az említett termékkel, ám az újdonság Bluetooth helyett már 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolatot használ.

A gyártó a terméket HTPC konfigurációkhoz, illetve Xbox 360-as és PlayStation 3-as játékkonzolokhoz ajánlja, de prezentáció alkalmával is jó szolgálatot tehet a hasznos kis kiegészítő. A termék egy parányi, USB 2.0-s vevőt alkalmaz, amely az adott konfiguráció egy szabad USB 2.0-s portját foglalja el. A vevőt már gyárilag párosították a mini billentyűzethez, így a szett használata rendkívül egyszerű.


A Chill KB-1RF Micro Keyboard névre keresztelt újdonság az adott PC BIOS-ában történő barangolás alkalmával is használható, sőt, a termék még Wake-On-USB támogatást is kínál, így segítségével könnyedén bekapcsolható a PC, amennyiben az támogatja a billentyűlenyomásra történő bekapcsolást. Az újdonság összesen 71 billentyűvel és egy beépített érintőpaddal érkezik – utóbbi egér alapú navigáció alkalmával jön jól. A Micro Keyboard méretét tekintve akkora, mint egy átlagos távirányító, ám annál jóval sokoldalúbb. A billentyűk LED-es háttérvilágítással érkeznek, hogy a termék sötétben is könnyedén használható lehessen, de emellett egy nagy fényerejű LED is elhelyezésre került, így a mini billentyűzet zseblámpaként is funkcionál.

A 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolatnak hála 10 méteres hatótávolság érhető el. A billentyűzet és a vevő között 256 csatornás automatikus kódoló rendszer teremt kapcsolatot, amely megakadályozza, hogy a termék és az egyéb rádiófrekvenciás eszközök között interferencia lépjen fel. A technológia jóvoltából egyszerre akár több Chill Micro Keyboard használatára is lehetőség van.

A beépített Lítium-polimer akkumulátor egyetlen töltéssel harmincnapnyi üzemidőt kínál. Az újdonság jelenleg csak dán, svéd, norvég, finn, egyesült királyságbeli és amerikai lokalizációval, azaz billentyűzet kiosztással érhető el.

Az új kiegészítő ajánlott végfelhasználói árát nem említette a gyártó. A termékkel kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Capritain
2011.11.14. 05:00
Na, veszek egy ilyet, hogy legyen miért HTPC-t építeni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Zelbacsi
2011.11.14. 08:06
És kinek vannak ekkora ujjai? Vagy ezt is bökővel (stylus vagy mifene) kell majd üzemeltetni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. smario
2011.11.14. 08:15
Százféle néven, már rég kapható itthon is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Bootman
2011.11.14. 09:19
Kíváncsi lennék rá, hogyan tud ezen bárki is gépelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. LGx
2011.11.14. 09:33
RII mini: [LINK]
Nagyon ajánlott, bár még ~160 HUF/USD áron sikerült beszerezni
De így sem vészes, ~7500 HUF-ot bőven megér!!!

Zelbácsi: nagyobbak a gombok, mint egy érintőkijelzős telefon virtuálisai, simán használható
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. opy600
2011.11.14. 10:49
Új fejlesztés, mi...??
Kb. egy éve vettem 20USD-ért az említett RII minit az elektroöbölben. Ku.. jó! az aksi sokat bír, ha nem használod elmegy sleep-be. Az tény hogy nem ezen fogsz oldalakat gépelni, de pl. HTPC-hez tökéletes!

P
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. madcaptain
2011.11.15. 10:48
Ezt az RII minit lehet magyarországon kapni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svidi
2011.11.15. 16:40
A LED helyett okosabb ötlet lett volna egy laser pointer, ha már annyira prezentálni akarnak vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!