iPon Hírek

Vezeték nélküli egér és prezentációs eszköz egyben

Dátum | 2013. 04. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Aivia családot erősítő, Neon névre keresztelt újdonság profi, sokat utazó és előadásokat is tartó felhasználók számára különösen jól jöhet, hiszen nem kell külön vezeték nélküli egeret és prezentációs eszközt magukkal cipelniük, mivel az Aivia Neon mindkét funkciót hatékonyan el tudja látni. A Red Dot díjjal büszkélkedő periféria 105 x 57 x 37 milliméteres mérettel bír, tömege pedig nagyjából 107 gramm lehet, természetesen akkumulátorral együtt.

Maga az eszköz egy beépített lítium-ion energiaforrásra támaszkodik, ami USB kábelen keresztül tölthető. A beépített akkumulátort persze az USB portra csatlakozó vezeték nélküli Nano Reciever segítségével is tölthetjük, ehhez csak az egér oldalán található fedlapot kell kinyitni, majd a Nano Reciever-hez kell csatlakoztatni a terméket. Az akkumulátor töltöttségéről egy beépített LED tájékoztat minket, de ez a LED az egér működésével kapcsolatos tudnivalókat is közli (alacsony akkumulátorszint, töltés, bekapcsolt állapot, teljesen feltöltött állapot).

Ahogy a Neont felemeljük az asztalról, azonnal aktiválódik a levegő-egér mód. Ebben az üzemmódban az air-mouse gomb megnyomása után az egérmutató irányítására is van lehetőség. Ehhez a módhoz Aivia Painter szolgáltatás is tartozik, amit az Aivia Painter gomb megnyomásával aktiválhatunk. A funkció segítségével aláhúzhatunk szövegeket, illetve kiemelhetjük a prezentáció azon részét, amelyről éppen beszélünk. Ez a mód dokumentumok és weblapok esetében egyaránt használható. A Neon három fő egérgombbal és egy görgővel rendelkezik, plusz kínál három gyorsgombot is, amelyek programozhatóak.

Ha az egeret visszahelyezzük az asztalra, akkor az automatikusan normál egér módra vált. A termék normál egérként egy 1200 dpi-s felbontású lézeres szenzort alkalmaz, ami precíz, pontos irányítást tesz lehetővé. A vezeték nélküli egér 10-15 méteres hatótávolsággal bír, azaz maximum ennyire távolodhatunk el a 2,4 GHz-es frekvencián üzemelő Nano Receiver-t tartalmazó konfigurációtól. Ha az egeret hordozni szeretnénk, az apró vevőegységet a rajta kialakított tároló rekeszbe pattinthatjuk, így nem kell attól félni, hogy elveszítjük.

Prezentációk esetében jól jöhet a beépített lézer pointer, ami akkor is használható, ha az egér éppen be van kapcsolva. Az Aivia Neon Windows XP, Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerek alatt használható.
Az új kiegészítő hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban. Arról egyelőre nincs hír, hogy az Aivia Neon pontosan mennyibe fog kerülni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. mocsok92
2013.04.11. 17:19
hát az a videó nagyon gáz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nyerek01
2013.04.13. 20:32
I think its good.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sanwa
2013.06.06. 15:20
Tisztelt Ipon!
Érdeklódnék hogy mikorra várható hogy kapható lesz ez a légegér?
Születésnapi ajándéknak szánom, úgyhogy eléggé sürgető lenne...
Köszönettel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!