iPon Hírek

Vezeték nélküli Logitech egér Windows 8-hoz (is)

Dátum | 2013. 10. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Windows 8 eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de a helyzeten valamelyest javíthat a rövidesen megjelenő Windows 8.1. A Logitech a sokat kritizált operációs rendszer érkezésére egy új egérrel készül, amelyen Windows 8-as menügomb is helyet kapott.

A fehérben, szürkében és feketében érkező számítógépes egér a Wireless Mouse M560-as nevet kapta és ahogy az a nevéből is kiderül, vezeték nélkül, 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolaton keresztül kommunikál az adott asztali számítógéppel, noteszgéppel vagy akár konvertibilis táblával. Utóbbiból kifolyólag az egér működéséhez egy USB 2.0-s Nano vevőegységre is szükség van, ami természetesen a csomag részét képezi.

A normál méretű vezeték nélküli egér formavilágának megtervezésekor a legfőbb szempont a maximális kényelem volt. Az ergonomikus rágcsáló jobb és bal oldala puha gumiborítást kapott, így a Logitech szerint jobb- és balkezeseknek is használhatják (bár a rágcsáló maga nem teljesen szimmetrikus, a videó alapján oldalgombjai csak bal oldalt vannak).

A görgő esetében rendelkezésre áll az úgynevezett szabad görgetési mód, amellyel a hosszú dokumentumokat hamar végig lehet görgetni, de akár kattintástól-kattintásig is görgethetünk, ami pontos lépegetést tesz lehetővé a lejátszási listák, Excel munkalapok és a fényképalbumok tartalmai között. A görgő felett a Windows 8 peremmenü gombja lapul, amellyel egyszerűen és gyorsan elérhetőek a leggyakrabban használt funkciók, legyen szó a beállításokról, a keresőről vagy az egyes alkalmazások indításáról. A görgő felett elhelyezett gomb egyszóval egyetlen érintéssel elérhetővé teszi az Alkalmazássáv és a Gombsáv különböző funkcióit.

A Wireless Mouse M560 persze nem csak Windows 8 vagy Windows 8.1, hanem Windows 7 operációs rendszerrel is nyugodtan használható. Az egér működésének testreszabásához szükséges Logitech SetPoint szoftver az említett operációs rendszerekhez ingyenesen letölthető.
Az egyetlen AA méretű ceruzaelemmel működő Logitech Wireless mouse M560 három év garanciával érkezik, ajánlott végfelhasználói ára pedig 12 490 forint.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. ByrDer
2013.10.16. 09:53
Lehet-e kattintani a görgővel?

Már több ilyen szabad görgős logitech egeret próbáltam legolcsóbbtól, legdrágábbig és semmi jót nem tudok elmondani róluk.

A következők a lehetőségek:
1, nem lehet vele kattintani, és egy kulcsfontosságú funkció böngészésnél és játékoknál elvész... de legalább szabadon pörgetheted a görgőt.. yuhéé! (Játékokban a legenyhébb érintésre is fegyvert vált, zoomol, vagy ami a görgetéshez van rendelve)

2, Lehet vele kattintani, de 5-ből négyszer inkább gördül, mint kattan. Teljesen megbízhatatlan és olcsó érzetet kelt, mint ami mindjárt szétesik kattintás közben.


A görgőtől függetlenül is csapnivaló volt az összes mostanában gyártott logitech termék ami a kezemben megfordult. A F710 controller jele 5-10 percenként megszakad, vagy egész egyszerűen kikapcsol az egész, egy ismert (de leszart) energiagazdálkodási bug miatt használat közben. A vezeték nélküli egerekkel (az összeset próbáltam) is hasonló volt a helyzet. Az egyik iszonyatosan pontatlan, nem működik szinte semmilyen felületen, a másiknak úgy laggol a jele mintha pakisztánból egerésznék neten keresztül és napok alatt lemeríti az akksit, a harmadikon úgy kerreg a görgő mint a daráló, amellett hogy alapvető funkciói hiányoznak.

Az utóbbi években teljesen lerombolta magát nálam a logitech márka és az olcsó szarnak titulált márkáktól komlyabb megbízhatóságot kaptam töredék áron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. wintercoun...
2013.10.16. 10:32
MX5500-at használok, és egyik problémát sem tapasztaltam vele. A görgő ugyan úgy kattintható. A WIFI vagy alaplapi bluetooth alaposan be tud zavarni a jelnek, azt álírom, de a Logitech vevőt hátulra, a wifi vevőt előlapra raktam a gépemen, és kikapcsoltam az alaplapi bluetooth-t (a Logitech vevőben úgyis van) így már minden sima. Meg mostanában az új egerei 5ghz-es tartományban kommunikálnak, és ma még a legtöbb a wifi 2,4ghz-en, ami szintén megszünteti az általad említett megszakadó problémát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Merwenus
2013.10.16. 10:33
ByrDer - 2013-10-16 09:53:24
Nem beszélve, hogy a garancia is egy trágya lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. vivanto ByrDe...
2013.10.16. 14:01
Melyik egereket próbáltad? Én eddig 4 ilyen revo görgőset használtam, mindegyiknél hiábtlanúl működik a kattintás. A legnagyobb próbléma annyi volt, hogy az egyiknél nem default beállítás, hanem külön kellett turkálni a setpointban hogy normal gombként működjön.

Ami jobban zavar, hogy egyes modelleknél az oldalra-scrollozás nem mikrokapcsolókkal lett megoldva, hanem a görgő egyfajta analog joystic-ként működik. Ez alapvetően jobb is lehetne, de sokáig kellett szokni azért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MrJerk
2013.10.16. 20:12
MX Rovolutionban is alapból elég trágya volt a görgővel való kattintás. De szétszedtem, és a rögzítőcsavarjának finom állítgatásával belőttem úgy, hogy nekem jó legyen. És az is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. CyberPunk6...
2013.10.16. 20:21
g500-am van és egyik problémát sem tapasztaltam, ezek közül.

A pörgetés hasznos időnként (ami amúgy ki/be kapcsolható), szeretem, sokszor hiányzik, ha más gépnél ülök.

A jobbra balra mikrokapcsolókkal van benne megoldva, hallani a kattanást is.
A középső gombbal sincs semmi gond, ugyanolyan, mint bárhol máshol.


kb 3 éve megy hibátlanul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. prohlep
2013.10.16. 21:15
Görgővel valóban nehéz kattintani. Mert egy instabil egyensúlyi helyzetre adunk olyan terhelést, amely kis perturbáció esetén aztán elszabadul.

Nekem is rossz tapasztalataim vannak, pedig többek közt használok egy nagyjából 16 eFt becsértékű Logitech eszközt is.

Win8 gomb a világ vége, mert egy idő után már mindenre illik föltenni, és ezzel csak tovább szaporodnak a gombok.

Bezzeg az Apple képes volt egyetlen gombbal világsikerré fejlődni.

Mert az Apple tud valamit az ergonómiáról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY
2013.10.17. 02:07
Szerintem ez az év röheje! Egeret terveztek és dobtak piacra az érintőképernyőre tervezett oprendszernek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim 5hR3k...
2013.10.17. 08:44
http://ipon.hu/hir/windows_gomb_is_kerult_a_microsoft_ket_uj_egerere/25439

Szerintem ez a két Microsoft egér a Windows gombjával sokkal nagyobb vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vivanto Asagr...
2013.10.17. 10:08
Szeintem meg pont nem, ráadásul az MS képes volt Bluetooth kapcsolatot használni itt meg szenvedhetsz a ratyi usb vevővel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim vivan...
2013.10.17. 12:49
Ha asztali PC-n használnád, akkor is mindenképpen szenvednél a "ratyi USB vevővel", ami a Bluetooth adapter lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!