iPon Hírek

Vezeték nélküli mobiltelefon töltő az LG-től

Dátum | 2011. 03. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az LG egy igazi különlegességről rántotta le a leplet, ami nem más, mint egy vezeték nélküli, indukciós elven működő mobiltelefon töltő, ami az LG ECP-700-as típusjelzést kapta. A gyártón kívül egyéb vállalatok is kínálnak hasonló megoldásokat, ám azoknál általában egy külön bölcsőt kell a telefonra szerelni, amit a telefon akkumulátortöltésre használt csatlakozójával is össze kell kapcsolni.

Az LG ezzel szemben olyan megoldást kínál, amely a telefon akkumulátorának hátlapjába és a belső áramkörökbe épített induktív tekercseket használja a töltés továbbítására, így ez a megoldás több, mint valószínű, hogy csak LG telefonokkal lesz kompatibilis, és még azok közül se tudjuk, hogy pontosan melyekkel.


Találgatás helyett nézzük inkább magát a vezeték nélküli mobiltelefon töltőt. A WCP-700-as modell hallhatóan és érezhetően jelzi, ha telefont helyezünk rá (hanghatások + rezgés). A töltés folyamatáról LED-ek tájékoztatják a felhasználót, az eszköz használata pedig rendkívül egyszerű. A töltővel kompatibilis telefont elég csak a töltőfelületre helyezni. A töltő működéséről egy kék LED árulkodik: ha a tápadapter az elektromos hálózathoz és magához a töltőhöz is csatlakozik, akkor a LED világít. Az adott telefont a töltőre helyezve világítani kezd egy narancssárga led, amely azt jelzi, hogy megkezdhető a töltés. A töltési folyamat alatt egy zöld LED villog folyamatosan, majd ha az akkumulátor elérte a teljes töltöttségi szintet, a zöld LED villogás helyett folyamatosan világítani.

A keskeny és lapos kialakítással rendelkező töltő 15,97 x 8,99 x 0,99 mm-es mérettel rendelkezik és a hírek szerint a Fulton Innovation által kifejlesztett eCoupled technológiára alapoz. Az újdonság megjelenésének várható időpontjával, illetve a termék várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

31. Laxxa
2011.03.24. 16:05
Ennek is van ártelme. Mi értelme van ha a készülük egy helyen van rá kell helyezni ami azt jelenti egyfolytában rajta kell lennie. A vezetékest meg használhatod egyfolytában telefonálhatsz, játszhatsz, hiszen rajta van a madzag ami bisztosítsa a töltést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Kajafun
2011.03.24. 16:09
A töltőre dugott teló mindezt jól illusztrálja!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. exec79
2011.03.24. 16:12
nekem az elektromos fogkefe toltom mar kb 5 eve ezen az elven mukodik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. shitcore
2011.03.24. 16:35
Ezt kanapébe építve elképzelnétek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. refpako
2011.03.24. 16:37
nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Turai
2011.03.24. 16:45
"Vezeték nélküli monitorral jelentkezik a Samsung"
Na ez kb. ugyan azon a szinten van...
És nem jó értelemben...

Ennek akkor lenne értelme ha kereszteznék a ARCTIC COOLING Artic C1 Mobile megoldással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Cooley
2011.03.24. 16:50
#3: Csak ez egy csöppet nagyobb teljesítményű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. blackknigh...
2011.03.24. 16:56
Szerintem a tizedes vessző elcsúszott a méret meghatározásánál... de amúgy jópofa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. gebana
2011.03.24. 17:18
kombinálhatnák ezt a most egyik hírben levő gyorsantöltődő aksival.

meg egy mikróval. beteszed a telefont a mikróba, meg teát/kávét/kakaót, ki mit akar, forog egy percet, csilingel és kész, felvan töltve a telefon, van meleg innivaló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Bagi10
2011.03.24. 17:26
Ez a megoldás annyira felesleges! Nagyobb helyet foglal mint maga a teló, mért lenne ez jobb mint a ma is használt módszer? nem tom felfogni.
Én máshogy képzeltem el ezt a vezeték nélküli töltést . Kb úgy mint a bluetooth-t, hogy független bizonyos métereken belül.
Ez egy kalap vacak...csak a nem normálisok veszik majd meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. zseko
2011.03.24. 17:35
Már a számítógépről való usb-s töltés is elég rossz hatásfokú (nálam legalábbis sokkal lassabban töltődik és sokkal gyorsabban merül a telefon, mert nem tudja feltölteni 100%-ra), kíváncsi vagyok ez vajon miennyire jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. prohlep
2011.03.24. 17:38
Elobbi kifogasokhoz jon meg az is, hogy mar igy is eleg nagy sugarzasi szmogban elunk.

Semmi szuksegunk sincs arra, hogy egy ujabb vezeteknelkuli vacak sugarozzon rank.

Vezeteknelkuli dolgokra nehany szaz ev mulva ugy fognak nezni, ...

... mint mi most nezunk arra, hogy osregen a varosokban a szennyviz ki volt engedve az utca kozepere.

Mar most is terdig jarunk a vezetek nelkuli sugarzasban, ... minek ezt fokozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Blum1866
2011.03.24. 17:54
Kurva sok értelme van...
Most a vezetéket nem a telefonba dugod,hanem egy kétszer akkora valamibe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Smith166
2011.03.24. 17:55
Mekkora marhaság és akkor viszed ezt a kis asztalt mindig magaddal, mert ez a vezeték nélküli töltő????? Vezetéknélküli, de mondjuk hogyan telefonálsz vele töltés közben? Felemeled az alatta lévő "főzőlappal" együtt?????

Még jó hogy éppen mostanában kezdenek rászokni a mobilgyártók a MicroUSB-re, erre jön megint egy ilyen szabványtalan szar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. hympyke
2011.03.24. 18:24
Csatlakoznék.. végre szabványosították a töltőket, elfogadták a gyártók(mindegyik telefonhoz jó lesz ugyanaz a fajta), erre jön a majon LG egy ilyennel... Tűzre vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. hympyke
2011.03.24. 18:24
*majon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. hympyke
2011.03.24. 18:24
egyre jobban megy... szóval "majom"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. carraroxt
2011.03.24. 18:31
Én azt nem értem, hogy ha a telefonunk idejének elég jelentős részét mozgásban tölti, miért nem lehet a mozgási energiával újratöltenie magát, mint az önfelhúzós óráknál?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. eXploRe4ct...
2011.03.24. 19:29
Sziasztok!

Néha elgondolkozom, amikor ilyen hozzászólásokat olvasok és azon töprengek egy picit, érdemes-e ezekre reagálni. Minden esetre vannak vélemények és elképzelések ezzel kapcsolatban, amikből ki lehet indulni.

Az egyik felvetés, már az első hozzászólásnál is, hogy nem lehet telefonálni a telefonnal, ha töltőn van, ennél a megoldásnál. A szomorú tapasztalatom az a felhasználókkal kapcsolatban, hogy vagy nincsenek tisztában azzal, hogy a töltés megszakítása nem egészséges, vagy nem érdekli őket. Ilyen tekintetben, ha azt veszem, a legtöbb ember bejövő hívásnál nem az 1-1.5 méteres kábelre hagyatkozik, hogy majd ott beszélget, hanem arra, hogy lehúzza, letárgyalja és később folytatja a beszélgetést. A legtöbb Li akkut ez nem is zavarja, egy új akku ára nagyjából 5.000 ft, a legrosszabb esetben és tényleg a legrosszabban, s általában mire új akkut vennénk, veszünk egy másik készüléket is. Itt nem magamról beszélek, az összes létező készülékemnél megvárom, hogy lemerüljön, kivéve a laptopom, de mivel ez Lenovo, beállítható, hogy kezelje a töltést és meddig hagyja lemerülni a gépet, mielőtt újra kezdené tölteni. Akinek Lenovoja van, tudja. Szóval a megoldás hogy felveszed a telefont és telefonálsz, ez kényelmesebb, mint a kábellel szórakozni.

Shitcore ötlete nekem tetszik, én vagyok olyan geek, hogy örüljek, ha a kanapéra fektetett telefon tölti magát.
Mindazonáltal kajafun hozzászólásával egyet tudok érteni: a kábelre dugott LG nem a legjobb illusztráció itt.
Turai: A vezeték nélküli monitor ötletét én támogatom, akinek van fantáziája és pénze, ki tudja használni, akinek nincs rá szüksége, az megteheti, hogy nem vesz. Én, aki fél éve olyan környezetben él, hogy szinte nincs nap, hogy a monitort arrébb kéne tenni, vagy cipelgetni, személy szerint díjaznám, ha nem kéne napi 2 alkalommal tekergetni a VGA kábel menetét mindkét oldalon és vagyok annyira technika őrült, hogy meg is venném. Ha egy külön adaptert kell hozzá cipelni, szerény személyem még ezt is szívesen.

Zseko telefonját nem ismerem, így nem tudom, mit képvisel, minden esetre az USB-s töltés valóban lassabb, bár hozzá kell tenni és nagyon gyorsan, ha lassabban töltesz egy akkut, hosszabb élettartamra és egyben hosszabb üzemidőre is számíthatsz. Az, hogy nem tölthető fel 100%-osan a telefon, három okból eredhet: az egyik, hogy az akku formázása nem volt megfelelő, a másik, hogy nincs türelmed kivárni a teljes töltést, a harmadik, hogy maga az akkumlátor öregedett el és egy erősebb töltő még elboldogul azzal, hogy telepakolja, picivel több idő alatt, mint az gyárilag előírt, de már nem a régi, megszokott módon. Esetleg lehet, hogy a hálózati töltőd is már melegszik, mire végez.

Az utolsó hozzás carraroxttól van, aki azt kérdezi, miért nem lehet a telefont mozgási energiával tölteni. A megoldás egész egyszerű: a telefonok, a mai telefonok akkuja 1100-1300 mAh-tól indulnak és kb 1700-ig mennek, normál esetben, nagy kijelzővel. Ugyanakkor egy karóra energiafelvétele nagyjából 1 és 10 mAh között lehet, ha belegondolunk mennyi ideig elfut egy karóra egy fél centis elemmel, akár évekig, még az is lehet, nem túlzok. Ha beleépítenénk egy mozgást felhasználó töltőt, lehet, nyernénk néhány percet az üzemidőnél, de jelentős időmennyiséget semmiképp, a kijelző, BT, a processzor és a telefon rész is sokkal több energiára vágyik. Ráadásul egy 1500as akksit tölteni, mozgásból: ehhez nem elég akkora mozdulat, mint amivel kivesszük a telót a zsebünkből, sokkal több energia kell egy ilyen kapacitás töltéséhez. Szóval az ötlet jó, de igazából mondhatni, használhatatlan.
Van hasonlóan ötletes, működő megoldás, igaz, nem a telefonba építve, de létezik: egy "tekerő", amin van egy led és rengeteg csatlakozót kapunk hozzá. Ha tekerjük, áramot termel, a led villog, milyen ütemben tekerjük, így kellő áramot biztosítunk de nem túl sokat. Így ha totál lemerült a telefon, segíthetunk rajta, ha a tipikus "lemerültem de fontos hívásom lenne" esetben vagyunk. Ezen kívül vásárolható külső akku, amihez szintén van több adapter, hatalmas a kapacitása, a rá csatlakozott telefont automatikusan feltölti, akár teljesen, bárhol, bármikor, mivel hordozható. Csak ne felejtsük el feltölteni...

Az egyetlen, amit igazából írni akartam, mielőtt hozzászólásokat olvastam: valamikor volt hír, sőt, két hír is, két különböző megoldásról is, vezeték nélküli töltő néven. Sajnos egyiket sem találom már, de az egyik kompatibilis volt, állítólag!!! minden telefonnal. A legtöbb ilyen megoldásnál, ami létezik és olvasható a neten sok keresgélés után: kell a telefonba vagy egyéb eszközbe is egy elektronika, ami segíti a töltést, azaz igen, ez sem szabvány. Ezzel az eggyel egyet tudok érteni: bár az Apple sosem partner ebben, használhatnánk ezen a gömbön közös megegyezéssel EGY megoldást a telefonok töltésére, sokat egyszerűsítene, ha mondjuk kirándulni megyünk és otthon felejtjük a sajátunkat, bárkiét kölcsön kérhetnénk...

Bocsika, hogy ilyen hosszan!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. dlaccc
2011.03.24. 20:03
Szerintem is inkább a szabványosításra kéne fektetni az energiát.. elég marhaságnak tartom ezt az újdonságot, persze biztos rácsapnak jópáran mint légy a szarra..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Bagi10
2011.03.24. 20:04
eXploRe4ctor

Az új aksikat a Li-Ion ,Li-Polymer nem ölöd meg azzal hogy ha megszakítod és ha nem 0%-on töltöd fel. a Li aksik azok az aksik amiket nem lehet megölni ilyenekkel úgy, h az első válaszod máris hibás.
A következő bekezdésed is érdekes "vagyok olyan geek, hogy örüljek, ha a kanapéra fektetett telefon tölti magát" hát valami vagy az biztos a telefont így is tudod tölteni fektetve a kanapén ha "régi zsinóros" módszerrel csinálod és ha végeztél nincs útba a "VÁGÓDESZKA" hanem csak azt a kábelt kell odébb dobnod vagy odébb tenned!
3. bekezdésed is az amit rosszul hiszel nem feltétele a hosszú aksi időnek az ha lassabban töltöd az aksit Li-Ion ,Li-Polymer egy új generáció!
4.-et elsem olvastam
Szabványos kábeles megoldás híve vagyok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pjszilard
2011.03.24. 21:02
Az androidos telefonom normal hasznalat mellett nem bir ki egy napot (telefon, internet email, szinkronizalas, hangoskonyvhalgatas, GPS ....). Minden lehetoseget ki kell hasznalni a toltesre, ami kozben persze felhiv valaki. Elofrdul, hogy naponta 10-20X-is csatlakoztatni kell az USB kabelt!

Minden megoldas ami ezt csokkenti a csatlakozo elhasznalodasat, noveli a telefonom elettartamat. (ejszaka, nyilvan a vezetekes toltes a legjobb, en repulo uzemmodba teszem, a gyari minimum ala csokkentem a hattervilagitast es minden futo alkalmazast kikapcsolok az ebresztesen kivul).

Az is megoldas lenne, ha egy onyan szintu tapegysegcsatlakozo lenne rajta, mint a laptop Mac-en (magnes huzza egymashoz a ket erintkezopart).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. zseko
2011.03.24. 23:41
eXploRe4ctor

Van egy A501-em és egy Spica-m. mindkettőnél közel 2x annyi ideig kell tölteni pc-ről, mintha hálózatról tölteném. Ez a Spica-nál szembetűnőbb.
A telefon kiírta, hogy 100%-ra feltöltve, ám az aksit jelző ikonnál még vígan villog a töltés jelzés. ha ilyenkor lehúzom, egy napot nem bír ki. Ám ha megvárom míg az aksiikonból is eltűnik a töltésjelzés, akkor közel két napot kibír.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Turai
2011.03.25. 05:01
eXploRe4ctor

"A vezeték nélküli monitor ötletét én támogatom"
Ha esetleg még nem nézted meg a talpazatát, hogy mik is vannak rajta nézd meg és megérted miért is írtam azt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MZperX75
2011.03.25. 10:39
Ezzel az erővel bele is dughatod,így nincs értelme.....
más lenne ,hogy ha elég lenne csak a közelibe letenned,és töltene ,mondjuk lerakod csak úgy az asztalra,ahol egyébkét is tárolod,de nekem nem gond csatlakoztatnom,adapterhez.....
ki tudja? de mint érdekesség .......,ilyen is van?
Tudja a fax-szom....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lajthabala...
2011.03.25. 12:18
Az egyetlen érv ami e mellett szól, az a csatlakozó elhasználódása (pjszilard) ami ellene szól:
- nagy
- nem 100%-os a hatásfoka, és a veszteség elektromágneses hullámok formájában távozik, ami nem feltétlen egészséges
- drága, és nem csak azért mert újdonság, hanem mert sokkal összetettebb a felépítése, mint a rézdrótnak, és ezért előállítani is drágább és a meghibásodásra is nagyobb esélye van
- növeli a telefon méretét a beépített tekercsekkel
- bár ez csak találgatás, de mivel vannak szabványok a lakossági szórt rádiójelek teljesítményére nem fog tudni az okostelefonoknál ma már szabványos 5W-on sugározni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. carraroxt
2011.03.25. 12:27
eXploRe4ctor Kíváncsiságból megnéztem a Samsung MONTE tapifonom akksiját, ami 1Ah-s. Ezzel nálam egy hétig elmegy, de még intenzív használat mellett is 3-4 napot bírna. Ebből vissza lehet számolni az átlagos fogyasztását... ami 0,022W-0,051W közt van. Ennyit lazán lehetne kinetikus töltővel pótolni, max annyi lenne a hátránya, hogy a töltő még egyszer akkora lenne, mint az akksi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lajthabala...
2011.03.25. 14:33
carroxt
Valamit nagyon ügyesen csinált a Samsung. Nekem HTC Desire-en van 1.4Ah. 5 órát sem megy folyamatos használat mellett, az új Villain ROM-mal akkukímélő felhasználással (csak akkor 3G vagy WiFi, ha éppen használom, frissítés nélkül, forgatás nélkül minimál fényerővel) bírja két napot. És persze telefonálásra egy rendes telefont használok.

Okostelefonoknál az egy napos üzemidő a standard. A kinetikus energiával töltés így az okostelefonoknál nem alternatíva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. carraroxt
2011.03.25. 14:46
Valószínű abban van a nyitja, hogy ez egy sokkal egyszerűbb, így kevésbé erőforrásigényes szoftvert használ. Nameg én tényleg alig használom, 1 heti készenléthez kb fél-egy óra intenzív használat társul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. haly
2011.03.25. 20:49
Valaki mondja meg nekem, ennek mi értelme van. Ha azt a kis padot amin csücsül a teló is be kell dugni a konnektorba, akkor nem tök mind1, hogy ezt vagy a sima töltőt dugom be? Ráadásul érintkeznie is kell vele. Szerintem hiába nagy csoda ez akkor is felesleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. eXploRe4ct...
2011.03.28. 22:15
Látom, sikerült felborzolni a kedélyeket és némi okosítást kapok én is, meg más is. Ami azt illeti, nem bánom, ha helyreteszik a dolgokat, amiket nem tudok pontosan. Persze mindezt emberi hangnemben is meg lehet ejteni.

Bági10
Az új aksikat a Li-Ion ,Li-Polymer nem ölöd meg azzal hogy ha megszakítod és ha nem 0%-on töltöd fel.
Köszönöm. De ezzel tisztában is vagyok, azért írtam azt, amit...
..."később folytatja a beszélgetést. A legtöbb Li akkut ez nem is zavarja"
3. bekezdésed is az amit rosszul hiszel nem feltétele a hosszú aksi időnek az ha lassabban töltöd az aksit Li-Ion ,Li-Polymer egy új generáció!
Bár a technika fejlődik, azért a kémiát még nem tudjuk elkerülni. Tény, a Li-ion akksi fényévekkel jobb, ám a csepptöltés ennek is kedvez, nem véletlenül adnak egyes készülékekhez csepptöltést támogató töltőt!

Turai
Értem, hogy célozni szeretnél valamire. Azt is sejtem, hogy mire. Ám biztos nem vagyok benne, úgyhogy örülnék, ha konkrétumokat fogalmaznál meg. Rákerestem külön a kedvedért: látom! Csatlakozók vannak rajta. Az UWB használata egy lehetőség, ezzel nem kötelező élni, ha valaki kábelekkel szeretné használni. Ha egy usb stick elég a képátküldéshez, szerintem az örömteli. Bár abban biztos vagyok, hogy az áramba ennek ellenére is csatlakoztatni kell mégis örülök, hogy legalább lehet kapni...

(A hozzászólásaim részben kész tények. Részben vélemények. Utóbbiak támadhatóak. De maradjunk annyiban, hogyha egy akkut rendeltetésszerűen használunk, hosszabb lesz az élettartama. És ez nem csak a Nikkelre vonatkozik...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!