iPon Hírek

Vezetékes jégkrémszendvics a Motorolától

Dátum | 2012. 04. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Motorola két meglehetősen ritka eszköz megjelentetésére készül. Androidos alapokra helyezett DECT telefon ugyanis szinte nincs is kereskedelmi forgalomban, összesen egyetlen egyről vannak információink, ez pedig a január végén leleplezett Archos 35 Smart Home Phone.


Az amerikai gyártó terveit jó előre lehetett tudni, így már nem számít nagy meglepetésnek a vezetékes telefonok érkezése. A Motorola HS1101 és az MBP2000PU között egyelőre semmi lényeges különbséget nem tudtunk felfedezni. Mindössze a színűkben mutatnak eltérést, viszont még nem ismert a teljes specifikáció, így elképzelhető hogy másra is számítanunk kell. Az mindenképpen jó előjel, hogy a Google operációs rendszerének a legfrissebb variánsával a fedélzetükön kerülnek majd forgalomba. Ez ugyanis egyben garancia arra, hogy a hardver, melyet pontosan nem ismerünk, ARMv7 utasításkészlet támogatást kapott, és így legrosszabb esetben is egy alacsony fogyasztású Qualcomm MSM722xA chipkészlet köré épül. Persze nem szabad elfelejteni, hogy az egyetlen vetélytársnak számító Archos 35 SHP szintén erős gyökerekkel rendelkezik, egy OMAP 3630 lapkakészlet formájában. Mind a két Motorola telefon kijelzője 3,2 hüvelykes képátlóval, és 240 x 400 (WQVGA) felbontással bír. Az előlapjukon találunk emellett egy kamerát, mely természetesen ez esetben a videótelefonálások elengedhetetlen kelléke lesz, valamint sztereó, 1,5 wattos teljesítményű hangszórókat. A háttértár kapacitását microSD segítségével bővíthetjük majd, internet elérésre pedig Wi-Fi-n keresztül lesz lehetőség. A Play Store támogatását nem élvezhetjük, legalábbis minden jel erre utal, mivel az alkalmazások letöltésére a SlideMe-t kell használnunk a hírek szerint. Előre telepítve egy üzenetrögzítő és egy könyvolvasó lesz, a Digital Answer Machine és az Aldiko formájában.


A megjelenéssel kapcsolatban egyelőre nem tudunk pontos adatokkal szolgálni, és a készülékek ára is ismeretlen. A hasonló képességekkel rendelkező Archos DECT telefon 130 fontos áron került forgalomba, így a konkurencia is ekörül várható. A HS1101 fényes fekete borítást kap, míg az MBP2000PU fehér és szürke árnyalatokban pompázik majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. DogTheDog
2012.04.16. 11:46
Na most mar a hagyomanyos telefoniknal is kezdik ezt a hardware hajcihot.Tiszta vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pogi67
2012.04.16. 13:14
Státusszimbólum 50ezerért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!