iPon Hírek

Vezetéknélküli útválasztó a Nintendo-tól

Dátum | 2008. 09. 12.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Nintendo DS és Wii mellé mostmár Nintendo-gyártmányú vezetéknélküli routert is vásárolhatunk szeptember 18-ától egyelőre csak Japánban.

Az 53 dollárba kerülő útválasztó számos biztonsági funkciójával hívja fel magára a figyelmet. A forgalomirányítóként vagy hídként is működni képes Wi-Fi Network Adapter OneTouch szolgáltatása képes egyszerre WPA-titkosított és WEP-alapú hálózati elérést nyújtani a Nintendo Wii-nek és DS-nek.

A legújabb firmware-frissítés felvértezi a Nintendo Wii és DS konzolokat a Buffalo Technology AirStation OneTouch Secure System szolgáltatással, más néven az AOSS-szal. A Buffalo AOSS-technológiával rendelkező hálózati eszközök egyetlen gombnyomással képesek biztonságos hálózati kapcsolatot kialakítani egymással. Tehát nincs szükség jelszavak, biztonsági kulcsok beírására vagy hálózati beállítások megváltoztatására.


A Nintendo az AOSS-t még megfejelte a Multisecurity szolgáltatással, aminek eredményeképp egyszerre csatlakozhat és kommunikálhat a forgalomirányítóval a Wii és a DS akár eltérő titkosítási sémák alkalmazásával. A Nintendo DS WEP-kulcs használatával képes csatlakozni, a Wii pedig a már jóval biztonságosabb WPA titkosítással kommunikál.

A számítógéppel és más vezetéknélküli eszközökkel is kapcsolatot kialakítani képes Nintendo Wi-Fi Adapter még ebben a hónapban fog a boltokba kerül Japánban, azt azonban egyelőre nem tudni, mikor fog hozzánk is eljutni a Nintendo új terméke.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások