iPon Hírek

VIA alaplap a következő generációs Car PC-khez

Dátum | 2009. 03. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VIA nemrégiben mutatta be legújabb, VX885-ös lapkakészletét, majd a rá épülő Surfboard fantázianévvel és FULL HD támogatással ellátott, alaplapját. A gyártó most egy újabb termékkel jelentkezik a piacon, ám ezúttal kifejezetten az autós szegmenset veszi célba: a gyártó a következő generációs CarPC rendszerekhez kínál alacsony fogyasztású, ám rendkívül sokoldalú rendszert.


Napjainkban a multimédiás funkciókkal ellátott számítógépek rohamosan fejlődnek: a legfrissebb újítások segítségével a felhasználók akár menet közben is hozzáférhetnek dokumentumaikhoz, videóikhoz és egyéb fájljaikhoz. A VIA friss megoldásának, az IVP-7500-as modellnek köszönhetően az autóban használatos rendszerek között egy új, energiatakarékos és szolgáltatások tekintetében egy rendkívül jól bővíthető rendszert kapunk. Az új rendszerrel könnyedén elláthatóak a helymeghatározással, útvonaltervezéssel, parkolással és akár a menet közbeni videó rögzítéssel kapcsolatos feladatok, de ezzel együtt a termék multimédiás képességekkel is szolgál, persze 1080p támogatást azért ne várjunk tőle.


A kompakt rendszer az autóban többféle módon kerülhet rögzítésre: egy- vagy két DIN-es kivitelben a műszerfalban, de akár fixen fejtámlába, vagy háttámlába építve, sőt, egyéb, egyedi módon is megoldható a kis újdonság beszerelése. Maga a rendszer 114 x 185,5 mm-es méretekkel rendelkezik, a szerkezet processzora ventilátor nélküli hűtéssel is ellátható.


Az IVP7500 egyébként egy 1,0 GHz-es VIA Eden processzorral van ellátva, a rendszermemória típusa DDR2-es, So-DIMM fpglalatú, maximális kapacitása 1 GB lehet. A termék számos kijelző technológiát támogat: LCD (TTL) interfésszel, TV kimenettel és VGA kimenettel egyaránt bír, de ezen kívül A/V bemenet és V-CAM bemenet is található rajta, amelyekre például kamerák csatlakoztathatóak. Az adatok tárolásáról 1,8 hüvelykes merevlemez gondoskodhat, ez az egység FFC kábel segítségével kapcsolódik az alaplaphoz, a termék egyébként SD kártya támogatással is bír. A rendszer HD audió kimenettel és mikrofon bemenettel egyaránt fel van vértezve.


A kommunikációs lehetőségek között megtalálható az IPEX antennával felszerelt GPS modul, az FM sztereó transmitter, valamint a Bluetooth támogatás is. Az alaplapon két darab USB 2.0-s port és egy Com port foglal helyet, ám a vezeték nélküli irányítás is lehetséges az Infra adapter segítségével.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. gomba001
2009.03.20. 15:30
szép darab
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!