iPon Hírek

VIA EITX-3001 alaplap, Em-ITX formátummal

Dátum | 2010. 06. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VIA EITX-3001 néven egy új alaplapot mutatott be, amelyet főként beágyazott rendszerek építéséhez ajánl a vállalat. Az strapabíró, ventilátormentes hűtéssel érkező újdonság kioskokban, illetve különböző információs terminálokban kaphat majd helyet.


Az új alaplap, amely 17 x 12 cm-es mérettel érkezik, alacsony profilú rendszerekben kaphat majd helyet, amelyeknél a ház magassága kevesebb, mint 35 mm-es lesz. A rendszer elég széles hőmérséklet-tartományon belül használható tökéletes stabilitás mellett (-10°C-tól +60°C-ig), így igen vonzó megoldásnak bizonyulhat majd a beágyazott rendszerek piacán. A terméken egy 1,3 GHz-es órajelen üzemelő VIA Nano E-Series processzor teljesít szolgálatot, amely 64-bites támogatást is kínál a beágyazott konfiguráció számára. Az alaplap VIA VX855-ös lapkakészletre épül, aminek a beépített videó vezérlője hardveres gyorsítást kínál az MPEG-2-es, H.264-es, VC-1-es és WMV 9-es videók számára, természetesen akár 1080p felbontású HD videó esetén is. A termék 1 db So-DIMM memóriafoglalattal rendelkezik, amelyben maximum egy 2 GB-os DDR2-533/667/800 MHz-es modult helyezhetünk el. Az audió vezérlő szerepét egy VIA VT1708B egység tölti be, amelyhez egy alaplapra integrált TI TPA1517 sztereó erősítő is tartozik. A rendszerben egy JMicron JMH330 SATA vezérlő is helyet kap, amely egyetlen SATA 3 Gbps-os port biztosítására képes, de kínálatban CompactFlashslotot is találunk.


Az EM-ITX formátumú alaplap beépített DC-DC konverterrel is rendelkezik, amely AT és ATX módot egyaránt támogat, ezek között egy alaplapi kapcsolóval válthatunk. Az alaplapon elhelyezett öttűs USB Touch interfész segítségével a rendszer érintőkijelzőhöz is egyszerűen csatlakoztatható, így könnyedén használható interaktív multimédiás rendszerekhez építéséhez is. Csatlakozók tekintetében HDMI port, VGA port, Gigabites Ethernet csatlakozó (VIA VT6122), két COM port, négy USB 2.0-s csatlakozó, egy USB-s eszközport, valamint a szokásos audió csatlakozók vannak jelen. Az alaplapi kivezetéseknek (tüskesorok) köszönhetően LVDS kimenet is rendelkezésre áll, sőt, a rendszert több kijelzős módokban is használhatjuk (CRT+LVDS, CRT+HDMI vagy LVDS+HDMI).

A VIA EITX-3001-es alaplap 32- és 64-bites Windows operációs rendszerekkel egyaránt használható, beleértve a Windows Embedded Standard 7-est is. A termék mostantól kezdve elérhető a partnerek számára.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. MassKilla
2010.06.09. 19:33
mi az az LVDS ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. psylocke
2010.06.09. 21:56
http://en.wikipedia.org/wiki/Low-voltage_differential_signaling
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!