iPon Hírek

VIA Leo U8500 ST-Ericsson alapokon

Dátum | 2012. 01. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A VIA Technologies is előállt egy okostelefonnal a Consumer Electronics Show alkalmával, méghozzá nem is akármilyen konfigurációt felvonultatva: az ST-Ericsson csúcskategóriás lapkájára építette a Leo névre hallgató, egyelőre csak demo készülékét.

Az eszköz teljes neve (VIA Leo U8500) azonnal el is árulja nekünk, hogy kit üdvözölhetünk a személyében. Az ST-Ericsson lapkája alapjában véve impozáns specifikációkkal bír, és első sorban erre szeretne rávilágítani a vállalat, mivel alig találkozhatunk ilyen lapkával szerelt készülékekkel. A NovaThor U8500 két darab 1 GHz-en üzemelő Cortex-A9 magot, egy szintén ARM tervezésű Mali-400 grafikus processzort, 1 GB RAM-ot, 14,4 Mbps-os HSDPA kapcsolati képességet, és akár 20 megapixeles fényképek vagy 1080p-s felbontású videók készítésének lehetőségét vonultatja fel. A kiállított eszközön sajnos az Android Gingerbread rendszer futott.


A Nokia és az ST-Ericsson a jövőben már szinte biztos, hogy partnerek lesznek, ehhez csatlakozhat a Sony is, a HTC pedig jelenleg is rendelkezik U8500-as lapkára építő készülékkel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Insignia
2012.01.16. 23:18
"A kiállított eszközön sajnos az Android Gingerbread rendszer futott."
Szerintem sokan ennek még mindig örülnének Nézve azt, hogy mennyi telefon még 2.2-es frissítést se kapott....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!