iPon Hírek

Via Nano + S3 Chrome = Trinity platform

Dátum | 2008. 12. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A legfrissebb hírek alapján úgy tűnik, hogy most már nem az AMD az egyetlen olyan gyártó, aki processzorokat, lapkakészleteket és videokártyákat is kínál. A VIA mérnökeinek kemény munkája végre meghozta a gyümölcsét: a vállalat bejelentette legfrissebb termékét, ami tulajdonképpen egy komplett platform.

A Trinity névre keresztelt megoldás tulajdonképpen egy olyan platform, amely a Via Nano és C7-es processzorait, a VX800-as lapkakészletet és az S3 Chrome videó vezérlőket foglalja magában. Az újdonsággal a gyártó a beágyazott rendszerek, a notebookok és az asztali számítógépek piacán próbál majd hódítani a nem is oly távoli jövőben. Az S3 Chrome családba tartozó diszkrét grafikus processzorok PCI Express csatolófelület segítségével kapcsolódnak majd a rendszerhez, a gyártó tervei szerint a Trinity platform várhatóan a nettopokban kaphat helyet. A nettop az olcsó, kis fogyasztással üzemelő asztali számítógépek összefoglaló neve.


A VIA külön kiemeli, hogy az S3 Chrome videokártyák DirectX 10.1-es támogatással érkeznek, valamint képesek a H.264-es és a VC1-es kódolású nagyfelbontású (HD) videók hardveres gyorsítására is, sőt, még HDMI kimenettel is el vannak látva. A Nano processzorokkal karöltve a rendszer egy ütőképes megoldás lehet, ami az Intel Atom processzoraiból és 945 GC lapkakészleteiből álló rendszerekkel szemben jó alternatíva lehet.

Az új márkanév segítségével várhatóan több PC gyártót hódíthat meg a vállalat, így azok elkezdhetik a VIA termékeit használni a mostanság népszerű, rendkívül jól fogyó Atom megoldások helyett. Jelenleg nem nagyon találunk a piacon olyan termékeket, amelyek a Nano processzor köré épülnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2008.12.19. 15:31
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomboy1986
2008.12.19. 19:03
Szívesen látnék egy ilyet végre megvásárolható állapotban itthon is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Vardar
2008.12.22. 00:31
Nem is tudtam, hogy az S3 a Via rész. Ezek AMD-ATI kapcsolatban állnak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2008.12.22. 01:07
(Vendég_Adamis_* @ 2008 Dec 20, 20:11) "S3 Chrome videokártyák DirectX 10.1-es támogatással érkeznek" - no ezt nem értem én. AMD ja, VIA ja, nVidia meg nem támogat dx10.1-et...
Ezen mit nem értesz?
AMD próbál fejleszteni és újítani, ezért is támogatja az újításokat és videokártyáit is ennek szellemében fejleszti.
Nvidiának olcsóbb lefizetni a fejleszt?ket, mintsem saját maga végezzen fejlesztéseket és újítson, így nem tudja 3x is ugyan azt eladni már, kénytelen valamit csinálni is már.
VIA meg tök mindegy mit támogat jelenleg, nem kátékos piacot célozza a kártyáival (egyenl?re) így nem hiszem, hogy reklámon kívül sok értelme van a dx10.1 támogatásának (de arra nyilván j
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!