iPon Hírek

Via Pico-ITX rivális alaplap az MSI-től

Dátum | 2008. 07. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt idők folyamán egyre forróbbá válik a helyzet a kompakt alaplapok piacán, most az MSI készített egy kisméretű alaplapot, amellyel többek között a VIA Pico-ITX megoldásainak is konkurenciát kíván állítani. Az MSI-7314 Wind típusjelzéssel ellátott Mini-ITX újdonsága a specifikációk és a kép alapján rendkívül versenyképes megoldásnak tűnik, de hogy mekkora sikerre tesz szert a piacon, az majd csak a jövőben fog kiderülni.

Az MSI-7314 Wind alaplapján egy Intel Atom N230-as processzor foglal helyet, amely 1,6 GHz-es órajelen üzemel. Az egység alacsony fogyasztásának köszönhetően elegendő egy passzív alumínium borda is a megfelelő hűtés érdekében. Különlegesség, hogy a processzor bordája még az Intel 945 GC típusú északi híd hűtését is ellátja, mindezt teljesen passzív módon. Az alaplap déli hídjának szerepét egy ICH7-es chip látja el. Az alaplap integrált Intel GMA 950-es videó vezérlővel és szintén integrált Realtek ALC 888HD audió vezérlővel (6 csatorna) egyaránt el van látva.


Az alaplap a VIA megoldásával ellentétben nem tartalmaz beépített tápegységet. A termék két darab DDR2 667/533 MHz-es memóriafoglalattal, két darab Sata 3Gbps-os porttal és egy IDE csatolófelülettel rendelkezik, ezek a slotok a hagyományos ATX alaplapoknál már megszokott elrendezésben foglalnak helyet az újdonságon. A felsoroltakon kívül egy PCI foglalat és egy ethernet port is jelen van az alaplapon.

Az MSI-7314 Wind alaplapja, amely mindössze 19 cm x 17 cm-es méretekkel rendelkezik, elsőként Japánban érhető el. A termék a japán üzletek kínálatában átszámolva 95 dollárnak megfelelő yen-ért vásárolható meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások