iPon Hírek

Victorinox SSD: ütős svájci bicska, pici SSD meghajtóval

Dátum | 2012. 01. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Victorinox, ami minőségi, többfunkciós zsebkéseiről híres, most egy új, meglehetősen érdekes termékkel rukkolt elő, ami nem más, mint egy SSD meghajtóval ellátott többfunkciós svájci bicska.

A pici SSD meghajtóval is felvértezett zsebkés a Victorinox SSD nevet viseli. A kulcstartóra is könnyedén felakasztható újdonság a szokásos kés, olló és körömreszelő/csavarhúzó mellett ezúttal egy pendrive méretű, minőségi SSD meghajtót is tartalmaz, amely nem csak adatbiztonság, hanem adatátviteli sebesség tekintetében is elismerésre méltó tulajdonságokkal bír.


A meghajtó egy 96 x 48 pixeles bistabil monokróm LCD kijelzőt hordoz magán, amelyhez hasonlót E-könyv olvasókon már láthattunk, igaz, jóval nagyobb méretben. A kijelző segítségével könnyedén felcímkézhetjük az adattárolót, így mindig tudhatjuk, pontosan mi is van rajta – ha szükséges. Az SSD alrendszer azért különleges, mert nem csak USB, hanem eSATA  portokkal is kompatibilis, ehhez hasonló megoldás pedig nem sok van a piacon, sőt, tudomásunk szerint egyáltalán nincs. Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy korábban olyan pendrive-ot azért már láthattunk, amelynek egyik végén eSATA, másik végén pedig USB port volt, viszont az közel sem volt ennyire kompakt.

Maga az SSD meghajtó 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban érhető el, de igény esetén akár 1 TB-os példánnyal is kérhetjük az újdonságot. Az SSD meghajtó akár 220 MB/s-os olvasási- és 150 MB/s-os írási sebesség biztosítására is képes, ez pedig egyáltalán nem rossz egy ilyen pici terméktől. Adataink biztonságáról hardveres és szoftveres 256-bites AES titkosítás gondoskodik. Az SSD meghajtót automatikus adatmentésre és adatszinkronizálásra is könnyedén használhatjuk, egyszóval teljes körű mobil adathordozó megoldásról van szó.

Annak érdekében, hogy a terméket repülőre is magunkkal vihessük, azaz az átvizsgálásnál ne kobozzák el, a gyártó mellékel egy „repülő kompatibilis” második bicska-házat is, amelybe könnyedén átpakolhatjuk a pici SSD meghajtót.

A közeljövőben forgalomba kerülő újdonság ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban sajnos nem állnak rendelkezésre információk. A termék tulajdonságait elnézve viszont szinte biztos, hogy rendkívül borsos áron lehet majd hozzájutni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. fekszi
2012.01.10. 14:40
,,igény esetén akár 1 TB-os példánnyal is kérhetjük az újdonságot"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. blackknigh...
2012.01.10. 14:45
Az ára ? Ha tippelnem kéne akkor az 1T-os verzió cirka 300K lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. broman191
2012.01.10. 14:53
MacGyver beájulna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jozsefm
2012.01.10. 15:11
A következő modell frissítésnél a markolat bal borításába egy 460-as kijelző lesz építve, amin meg is tudjuk jeleníteni az adatokat a jobb oldaliba meg GPS, esetleg penge vékony okos telefon...
Ha esetleg megcsinálják, rögtön megyek a jogdíjért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Csokejosh
2012.01.10. 16:16
Milyen furcsa élethelyzeteket fog szülni:
Szalonnázás a kis konyhában..
-Te Józsi add má' kölcsön a bicskádat most gyütt lé az új lagzi lajcsi de az enyimé már tele van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pisztoly
2012.01.10. 16:35
Csokejosh:
(nekem egy cyber tool 41 van, de szerintem többet ér mint az ssd-s verzsön.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mtrx220
2012.01.10. 19:18
adatlopáshoz ideális
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm mtrx2...
2012.01.10. 19:55
Végül is univerzális ilyen célra, ha nem egy ésszel akkor még mindig ott az erő...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!