iPon Hírek

Video Games: The Movie - Ezt mindenkinek látnia kell!

Dátum | 2014. 06. 18.
Szerző | Mastigias
Csoport | JÁTÉK

Az Indie Game: The Movie és a Free To Play (utóbbi ingyenesen megtekinthető) után újabb dokumentarista stílusú film érkezik a játékokkal kapcsolatban, ezúttal Video Games: The Movie címmel. Míg az Indie Game a független fejlesztőkről, az FTP pedig a professzionális e-sportolókról szólt, addig a Video Games nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy az egész ipart bemutassa, nem csak játékosoknak. Bizonyára Ti is belefáradtatok már abba, amikor valakinek magyarázni kell, hogy egy videojáték nem "csak egy játék", hanem művészeti alkotás, sok szempontból bonyolultabb felépítésű mű, mint egy film. Az ígéretek szerint a Video Games: The Movie ebben segíthet majd nekünk, átfogó képet nyújtva a videojáték iparról és az általa létrehozott kultúráról - laikusok számára is. A filmre Kickstarteren gyűjtöttek a készítők, a kitűzött 60 ezer dolláros (~13,6 millió Ft) célt pedig jócskán túl is szárnyalták, összesen 107 ezer zöldhasú (~24,3 millió Ft) folyt be. Ennek köszönhetően a filmben a játékipar apraja-nagyja megszólal majd, többek között olyan híres fejlesztők is megjelennek, mint Cliff Bleszinski (Gears of War), Doug TenNapel (Earthworm Jim), Hiroyoki Kobayashi (Resident Evil), vagy Warren Spector (Deus Ex). Rajtuk kívül újságírók és színészek is mesélnek a játékokkal való kapcsolatukról. A narrátor Sean Astin, azaz a Gyűrűk Ura Csavardi Samuja lesz. A Video Games: The Movie július 15-én kerül bemutatásra, pár nappal később pedig érkezik az Angry Video Game Nerd: The Movie is, úgyhogy most egy darabig el leszünk látva mozgóképes anyaggal a témában. Szerencsére.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. magerg
2014.06.19. 08:40
Kíváncsi vagyok ezek a filmek tudják-e oszlatni a médiummal kapcsolatos tévhiteket.
Gondolok itt olyanokra, hogy a videojátékok gyerekeknek készülnek, erőszakossá tesznek, csak gagyi történetük van, stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szeszil90 mager...
2014.06.19. 11:30
Sztem az ember alapból erőszakos természetű, és itt ki tudják élni, Nem hiszem ha játék tenne erőszakossá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Devio
2014.06.20. 21:15
Már én is belefáradtam a magyarázkodásba. Remélem ez a film majd tényleg segít kicsit megismerni a játékok világát a laikusoknak is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!