iPon Hírek

Videó jelet vezeték nélkül USB-ről HDMI-re?

Dátum | 2009. 07. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A megjelenítők és a megjelenítéssel kapcsolatos kiegészítők piacán számos érdekességet láthattunk már, elég ha csak az EVGA tegnap bemutatott kétmonitoros rendszerére, az InterView 1700-ra gondolunk. Most újabb különlegességről érkeztek hírek, ám ezúttal nem az EVGA, hanem az ismeretlen névnek számító Atlona Technologies biztosítja az újdonságot. Az ötletes megoldás tulajdonképpen nem más, mint egy USB-s adóból és egy HDMI/VGA csatlakozóval ellátott vevő egységből álló vezeték nélküli videójel továbbító rendszer. A friss termék 30 láb, azaz nagyjából 9 méteres távolságig biztosít kapcsolatot az asztali gép vagy noteszgép és a vevőre kapcsolt megjelenítő között.


A termék által támogatott maximális felbontás 1440 x 1200 pixeles, a HDAiR névre keresztelt termék Windows XP és Windows Vista operációsrendszerrel ellátott konfigurációkkal kompatibilis. Sajnos a Full HD, azaz az 1920 x1080 pixeles felbontás egyelőre nem elérhető, de remélhetőleg a készülék egy frissebb kiadásánál már 1080p támogatást is élvezhetnek a vásárlók.

A HDAiR egyébként ugyanazt a vezeték nélküli videójel-átviteli  technológiát használja, amit a Wisair terméke, azzal a különbséggel, hogy míg a Wisair esetében csak HDMI port, addig a HDAiR esetében D-Sub csatlakozó is rendelkezésre áll. Ennek köszönhetően a termék rugalmasabb támogatást nyújt a HDTV-k, monitorok és projektorok számára. Természetesen az extra szolgáltatásért extra ár is jár. Míg a Wisair HDMI csatlakozóval ellátott megoldása „csak” 129 dollárba kerül, addig az Atlona Technologies HDAiR készülékéért már 200 dollárt kell letennünk az asztalra.


A vállalat a hírek szerint már egy sor különböző vezeték nélküli adapteren dolgozik, amelyek nyomtatókhoz, beviteli eszközökhöz is használhatóak lesznek, sőt, a vezeték nélküli hangtovábbítás is szerepel  tervek között. Ezek az egységek mind-mind kompatibilisek lesznek a jelenlegi HDAiR névre termék adójával.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Insignia
2009.07.17. 16:21
VISSZA A HIRHEZ

ezzel sajna csak az a gond hogy a képet a megjelenítőre full prociból fogja tolni plusz a hdmi-n megy hang is?

jó még egyszer elolvstam a cikket és a vezetéknélküli hangtovábbítás csak kitűzött cél... minta képp tudnám nekik ajánlani az a2dp-t az monjuk bluetoothon megy de tökéletes hangátvitelt biztosít sztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. danikollar
2009.07.17. 17:28
Ez akkor lenne tökéletes, ha tudna 5.1 hangot is átvinni mondjuk spdif(opitkai/koax) csatlakozóval.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. MassKilla
2009.07.17. 20:24
a szöveg végén kimaradt egy szó!

"a jelenlegi HDAiR névre -keresztelt- termék adójával"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Movolif
2009.07.18. 02:36
mégis mi kerül ezen fantasztikusan forradalmi termékekben 30-40e pénzbe...pff
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dlaccc
2009.07.18. 08:17
marha drága de érthető..akinek ilyen kell nyilván van egy lcd v plazma tv-je és hozzá egy ps3 vagy x360 stb... Nos nyilván futja már akkor egy ilyenre is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Cukrosbacs...
2010.01.21. 22:26
Letölteni ???? A firefox-nak van saját bővítménye amivel bármilyen oldalról bárminlyen videót le tölt. Úgy mint youtube vagy videa vagy bármi egyébb ahol csak videó van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kisholgy
2010.04.06. 18:41
ez mind jo !!!! csak ha mar ki probaltam s lejart a 30 nap h lehet eltuntetni?letorulni?mert nem enged meg egy filmet se megnezni,
mert nem fizetek ra az biztos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!