iPon Hírek

Videóhívás Flash-sel Androidból, Adobe módra

Dátum | 2010. 07. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Bevallottan az Apple FaceTime iPhone-os videóhívó alkalmazásának babérjaira tör legújabb fejlesztésével az Adobe, melynek még a nevében is világosan jelezték, honnan jött az ihlet: FlashTime.

A FlashTime-ot nem meglepő módon Androidra fejlesztik, már a legújabb, hivatalosan egyelőre még bétaverziós 2.5-ös Adobe Integrated Runtime-mal (AIR). Túl sokat még nem árultak el a program lehetőségeiről, de azt már most jelezték, hogy nem fog minden átkerülni a végleges verzióba abból, amit jelenleg fejlesztenek.

A szolgáltatás prototípusát a Flash-népszerűsítő és FlashTime-fejlesztő Mark Doherty mutatta be, két Nexus One készülékkel: saját magával folytatott le egy videóhívást. Igazi konkrétumok egyelőre sajnos nem derültek ki - így például az érkezés várható időpontja, és az alkalmazás ára (vagy az ingyenességének a ténye) sem -, de kétségkívül fogunk még hallani erről a közeljövőben - remélhetőleg akkor már többet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. prohlep
2010.07.21. 14:59
Jo lenne, ha az Adobe vegre a Flash rendes specifikalasaval es rendes megirasaval torodne:

ERROR: 64 bit player temporarily not supported
More information might be available at:
http://wiki.debian.org/FlashPlayer

Adobe (http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/64bit.html) kodositeset tapasztalt oregrokak igy kommentaljak a
http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=586273 helyen:

"The only notice that I got that the Flash plugin was no longer available was buried in many lines of updates, which is not okay. The message also uses the word "temporarily", which gives the impression that the situation will be remedied shortly; nobody knows if the amd64 plugin will be released tomorrow or in several years."

Sajnos ahogy az elso 64 bites flash-re is RETTENETESEN SOK EVET KELLETT VARNI, ugy valosagos riziko, hogy most az Adobe megint eltokol sok idot, mire kepes a sajat olyan sulyos hibait kijavitani, amely biztonsagi hibak hatasara 64 bites linux eseten nagyon nyomatekosan kerik, hogy a meglevo eredeti Adobe 64 bites flash-t ne hasznaljuk.

Adobe mikor tanul meg programozni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. viktorxxx
2010.07.21. 16:01
majd akkor lesz 64bites flash player, ha mar a bongeszok tulnyomor resze is 64bites lesz, egyelore eleg elenyeszo a 64 bites bongeszoket hasznalok szama, habar ha lenne flash player hozza, akkor talan gyorsabban is terjedhetne...
ez a videohivas meg nem uj dolog, mert bongeszon keresztul mar eddig is volt implementacioja, csak eleg lassu neha masodperben merheto a keses...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ossyni
2010.07.22. 20:02
A csilivili 64-bites játékokon kívül mit tud mutatni egy új oprencer?
-SEMMIT!

Maradok 32-bit nél,fut minden, stabil ez a lényeg. Bár a gépem jócskán túlmutat a 32-biten.
(intel.4mag, 4.gb.ram.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!