iPon Hírek

Videókkal bővül a Spotify kínálata

Dátum | 2016. 01. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Spotify meglehetősen népszerű a zenekedvelők körében, ugyanis az online zene streamelő alkalmazás komoly repertoárral rendelkezik, asztali- és mobil kiadása egyaránt könnyedén kezelhető, valamint webes felhasználói kezelőfelülettel is bír, és offline módban is le lehet tölteni előre pár albumot benne.
A vállalat eddig csak a zeneiparra fókuszált, ám a Wall Street Journal beszámolója szerint ez hamarosan megváltozik, így videó alapú tartalmak is megjelennek a közeljövőben. Teszt jelleggel néhány felhasználó már az elmúlt hónapok során is hozzáférhetett videó alapú tartalmakhoz az iOS-re és Androidra írt mobilalkalmazásokon keresztül, de a kör hamarosan jelentősebb mértékben bővül. Ez a lépés igazából várható volt, hisz a Spotify illetékesei már tavaly májusban felvetették, hogy fontolgatják a videó alapú tartalmak integrálását, de az éles rajtra mindeddig nem került sor. Elsőként az Egyesült Királyságban, Németországban, Svédországban és az Amerikai Egyesült Államokban válnak elérhetővé a videó alapú tartalmak, amelyek eleinte többnyire rövid klipek lesznek. A tartalmakat csak iOS vagy Android alapú mobilalkalmazáson keresztül érhetik el az említett régiókban élő regisztrált felhasználók – attól függetlenül, hogy előfizetők-e, vagy csak ingyenes felhasználók. Tartalmak tekintetében a korábbi bejelentés alapján a BBC, a Comedy Central, az ESPN, az MTV és a Vice News videóira lehet számítani. A videókat kategóriákra bontva tálalja az app, valamint lesznek folyamatosan frissülő tematikus listák is, mint például a „News of The Week” és a „Laughs for Lunch”.
A Spotify jelenleg globális szinten mintegy 75 millió regisztrált felhasználóval rendelkezik, de közülük csak nagyjából 20 millióan tartoznak az előfizetők tárborába. A szolgáltatás jelenleg nem nyereséges, a vezetés azonban mégsem aggódik az újításból befolyó bevételek miatt. Noha a Spotify licenceli a tartalomszolgáltatóktól a videókat, így fizet értük, mégsem vet be reklámokat – legalábbis a kezdeti időszakban. A vezetés egyelőre azt próbálja kitalálni, hogyan válhat hasznossá és népszerűvé a szolgáltatás, ezt pedig leginkább az első hónapok nézettségi adatai alapján találhatják ki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Sightseer
2016.01.26. 22:29
Nos hát... Én is előfizető vagyok, imádom, a legjobb mint gépen, mint telefonon, de hogy ez mennyire kell, azt nem tudom. Még egy Spotify News oké, sőt annak még örülnék is, de hogyha átveszi majd ezt a GIF-es, rövid vicces videós stílust, csalódni fogok benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ingyom007
2016.01.26. 22:32
Oké nekem a spotify megváltotta az életem nem kell zenét leszerencsétlenkednem youtuberól meg soundcloudról vagy éppen ncoreról. De egyszerűen az első indítás telefonon olyan szinten lassú hogy kezdek megőrülni és gépen is egyszerűen odafagy a kijelzőre az ablak ha leteszem tálcára és be kell frissíteni az asztalt hogy eltűnjön az odafagyott program. Sajnos itt is az új tartalommal érkező leendő profit a cél és nem pedig az, hogy maximalizálják a már meglévő program működését.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sightseer ingyo...
2016.01.27. 20:46
Ezt hogy érted? Nekem 2-3 mp alatt betölt telefonon, és egyszer nem tapasztaltam vele semmi teljesítményi hibát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!