iPon Hírek

Videón a Hellblade valós idejű filmkészítési technikája

Dátum | 2016. 07. 29.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Hellblade alkotói egyedi utat járnak a motion capture, vagyis digitális mozgásrögzítés játékbeli filmbevágásokká alakításában. Gyakorlatilag percek alatt képesek a művelet végrehajtására, a minőség feláldozása nélkül. A játékot készítő Ninja Theory mutatta be fejlesztői naplójában az Epiccel, a Cubic Motionnel és a 3Laterallal közösen kialakított módszert, mellyel az eddigieknél sokkal gyorsabban képesek a felvett színészek előadását játékbeli képekké alakítani. Az ötlet lényege, hogy olyan könnyűvé teszik a digitális mozgásrögzítést, mintha egy sima filmfelvétel lenne. Be is mutatták, hogyan működik az egész: a Ninja Theory a számítógépes grafikára fókuszáló fejlesztői rendezvény, a Siggraph 2016 résztvevőinek demonstrálta a dolgot azzal, hogy a színpadon élőben felvett jelenetet a korábban szükséges hetek, vagy akár hónapok helyett néhány perc leforgása alatt rögzítette, szerkesztette, renderelte, majd egyesítette egy korábban felvett másikkal. A stúdió díjat is kapott az igazán meggyőző ötletért (Award for Best Real-Time Graphics & Interactivity). A videó megnézése után érthetőbbé válik, miért forradalmi az újítás, mikor a film közepe felé látjuk, hogy olvad össze a régi és a helyszínen rögzített új felvétel.
Tulajdonképpen arról van szó, hogy amint digitális mozgásrögzítés segítségével felveszik a színésznő előadását, az eredményt egy szerkesztőprogram segítségével nagy felbontásban a játékba helyezik, mindenféle változtatás nélkül, a kívánt időpontra. A fejlesztő így jobban láthatja, milyen lesz a kész eredmény. Innen aztán annyit játszhatnak a fényekkel, a kameraállásokkal és minden mással, amennyit csak akarnak, mindezt egy élő 3D-s környezetben, mely szinte azonnal leköveti a változásokat. Akár össze is illeszthetnek két jelenetet, mint ahogy az a videón is történik, mikor a színésznő saját, korábban rögzített tükörképével társalog. Az egész, real-time cinematography néven futó módszer sokkal közelebb áll a klasszikus filmkészítéshez, mint az eddigi hagyományos digitális technikákhoz. A Hellblade megjelenési idejéről még nincs információnk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. straylight
2016.07.29. 13:44
Ne már, hogy "Winfoson" dolgoznak, pedig a linuksz jobb! Meg a Mac.

Igazi amatőrök.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. expander stray...
2016.07.29. 21:34
Az esetleg nem lehet, hogy te nem értesz hozzá?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. crowly
2016.08.01. 19:52
Már vagy egy évtizede láttam motion szenzorokkal beöltöztetett embereket. Azt hittem eddig is valami ilyen módon csinálják az ingame videókat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Okami93
2016.08.01. 20:27
Csak én sajnálom a színészt? Szerencsétlennek 3 ledes zseblámpa világít az arcába folyamatosan, rohadt kellemes lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Resike crowl...
2016.08.01. 22:18
Csak nem valós időben renderelve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!