iPon Hírek

Videón és fotókon az ASUS új tábla PC-je

Dátum | 2011. 10. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS második generációs Eee Pad Transformer tábla PC-jével kapcsolatban elég sűrűn érkeznek ilyen-olyan pletykák, amelyeket az esetek többségében illik kellő távolságtartással fogadni. Az újdonságról most  egy rövid kis videó is megjelent, amit maga az ASUS tett elérhetővé, méghozzá saját Facebook oldalán keresztül.

A kisfilm bepillantást enged abba, hogy nagyjából mire számíthatunk az Eee Pad Transformer 2 esetében:

Az Eee Pad Transformer második generációs kiadása hasonló alumínium házban kap majd helyet, mint a nemrégiben debütált Zenbook család tagjai. A házon az ASUS logó körül ugyanaz a koncentrikus minta kap majd helyet, mint amit az említett notebook sorozat képviselőinél már láthattunk. A termék háza az előző generációs Transformer helyett sokkal inkább az iPad 2-re hasonlít, már ami az apró részleteket illeti: az Eee Pad Transformer 2 egy kecses, tetszetős alumíniumházzal rendelkezik majd, ami nagyban különbözik elődjétől. A ház egyes részein megfigyelhető az Apple termékeinél már megszokott elvékonyodás: a ház a csúcsok felé közeledve tetszetősen elvékonyodik, ami elegáns, különleges megjelenést kölcsönöz.

Ezzel együtt – már amennyire látható volt – a billentyűzetet és a plusz akkumulátort tartalmazó dokkoló is megújul: a billentyűk lakkfekete festést kapnak, a termék házának formavilága pedig teljes mértékben követi majd a tábla PC megújult dizájnját.

Nem Eee Pad Transformer 2, hanem Transformer Prime néven debütál az újdonság?


A rövid bemutatófilm megjelenése után nem sokkal újabb információk érkeztek az ASUS második generációs Transformer táblájáról. Az újdonságot a cég elnöke, Jonney Shih mutatta be az AsiaD konferencián adott interjújában, és ennek köszönhetően a fentieknél lényegesen több adat áll rendelkezésre a jövevénnyel kapcsolatban.


A Transformer Prime névre keresztelt tábla PC 8,3 milliméter vastag lesz és az Nvidia 4+1 magos Tegra 3-as SoC egysége köré épül majd. A konfiguráció WiFi és Bluetooth adapterrel, mini-HDMI videó kimenettel, SD memóriakártya-olvasóval és Android operációs rendszerrel kerülhet majd a boltok polcaira. Ahogy elődjéhez, úgy a Transformer Prime-hoz is jár majd a billentyűzetet tartalmazó dokkoló egység, amellyel a terméket úgy használhatjuk, mint egy normál noteszgépet.


A 10,1 hüvelykes képátlójú LCD érintőkijelzővel rendelkező újdonság esetében nem tudható, hogy pontosan melyik Android verzió fut majd rajta, de reményeink szerint az ASUS ennél a terméknél már az Android 4.0-s kiadását fogja használni (Ice Cream Sandwich).


A Transformer Prime szállítása még idén megkezdődik, a termék hivatalos bemutatójára pedig november 9-én kerül sor. A korábbi pletykák által említett 499 dolláros árat egyelőre – a rendelkezésre álló információk alapján – sem megerősíteni, sem cáfolni nem lehet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. arin
2011.10.20. 12:44
Nno és mivan a Asus Padfone-nal???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. asimov007
2011.10.20. 13:05
Biztos, hogy sért valamilyen Apple szababadalmat, betilcsák' ezt is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. csfejes
2011.10.20. 13:44
Az biztos, a nagy alma testvér mindig figyel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim
2011.10.20. 13:58
Transformer Prime ... ehehe, akkor az enyémet Optimusnak fogom hívni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. lajthabala...
2011.10.20. 14:01
Nem tudom, meddig akarnak még Androiddal bohóckodni. Ez a gép már erősebb lesz a C-50-es netbookoknál, amik pedig Windowst futtatnak, gördülékenyen. Az az érzésem, hogy 1-2 év, és az Android vissza fog szorulni a telefonokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Cukrosbacs...
2011.10.20. 14:43
Nem olyan biztos az. Hisz olcsóbb mint a Win és ha még fejlesztik is a szoftot akkor esélytelen hogy vissza szorulna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. polarx
2011.10.20. 15:30
WIN egyenlőre nem fut ARM-en. Szóval Marad android. win8-tól már lehet róla szó. (állítólag) bár hiszem ha látom. ms is ígért már sok szépet aztán általában sose tartják be. viszont egy linuxot elbírnék rajta viselni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim polar...
2011.10.20. 15:36
Win8 biztos futni fog ARM procikon. Ami engem jobban érdekelne az az, hogy telepíthetőek-e ARM procira PCs progik ezáltal, mert ha nem, akkor nem látom semmi értelmét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kenand
2011.10.20. 16:36
Simán biztosan nem. Ahhoz újra kell fordítani a programot.
Szóval nem olyan egyszerű a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Winkytct
2011.10.20. 17:50
minek ra windows mikor annak semmi koze nincs a multitouch-hoz? Ugyanez a linux-al is. Szerintem pont az a jo egy tablaba hogy nem PC oprendszer van rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2011.10.20. 20:40
A Win8-hoz meg ne is legyen ARM,tegyenek bele rendes intel procit.A Samsung protoype gepeik is I5-t kaptak,meg ssd-t,meg 4 giga ramot.Ha azt osszehozzak egy turheto aksiidovel,a tobbi mehet is a levesbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!