iPon Hírek

Vigyáz nézői szemeire a legújabb BenQ monitor

Dátum | 2016. 12. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az EW3270ZL Eye Care monitor egy 32 hüvelykes képátlójú panelt kapott, ami AMVA+ technológiára támaszkodik, így széles, 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögeket biztosít. Ennél egy fokkal érdekesebb, hogy a panel mögött található W-LED alapú háttérvilágítás villódzás-mentesen dolgozik, ugyanis a fényerősség szabályzásához nem PWM technológiát használtak. A villódzás-mentes háttérvilágítás jóvoltából megelőzhető a „mikro-vibrálás”, így kevésbé lesz fárasztó a monitor előtt ülni. A kékfény-kibocsátást is csökkentették a BenQ mérnökei, valamint környezeti fényérzékelő is van beépítve, aminek hála automatikusan képes állítani a fényerejét a monitor. Igazából marketing ide vagy oda, az utóbbi az egyetlen ritkaság, hiszen manapság már lassan ciki olyan monitort kiadni, ami PWM vezérelt háttérvilágítást ad, a kékfény-kibocsátás csökkentése pedig szinte divat lett 2016-ban.
A szemkímélő technológiákkal felvértezett BenQ monitor AMVA+ panelje 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett dolgozik és 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, ugyanis 10-bites színkezeléssel dolgozik (8-bit + AFRC). A maximális fényerősség 300 cd/m2-es, a tipikus kontrasztarány pedig 3000:1 értéket képvisel – utóbbi a VA panel sajátosságainak köszönhető. A 4 ezredmásodperces GtG és 12 ezredmásodperces normál válaszidővel gazdálkodó monitor videó bemenetei között egy DisplayPort 1.2-es, egy Mini-DisplayPort 1.2-es, valamint egy HDMI 1.4-es csatlakozó sorakozik. A HDMI videó bemeneten keresztül csak 30 Hz-es, a DisplayPort csatlakozókon keresztül azonban 60 Hz-es képfrissítési ráta érhető el, amennyiben a natív felbontást használjuk.
A két darab 3 wattos beépített hangszóróval ellátott újdonság állványa csak a kijelző döntésére ad lehetősége (-5/+15 fok), magasságállításra és pivot/portré mód alkalmazására sajnos nem. A fogyasztás normál üzemben 70 watt körül helyezkedik el, de készenléti állapotban és kikapcsolt állapotban 0,5 wattnál is kevesebbet kér az új monitor. Dizájnját egyszerűség és letisztultság jellemzi, kávája pedig kellően vékony ahhoz, hogy a termék többmonitoros rendszerben is kiválóan alkalmazható lehessen.
A BenQ EW3270ZL Eye Care hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Laci19
2016.12.04. 03:09
Szerintem nagyon gáz, hogy egy ilyen monitornál nem lehet állítani a magasságot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. peti198706...
2016.12.04. 10:43
#Laci19: Szégyen s gyalázat úgy ahogy talpán megáll. VESA se sehol.
De szeretnék érdeklődni. mi van akkor ha: "valamint környezeti fényérzékelő is van beépítve, aminek hála automatikusan képes állítani a fényerejét a monitor. Igazából marketing ide vagy oda, az utóbbi az egyetlen ritkaság, " ezt az érzékelőt fordítva építik be, vagy fordítva jár el vezérlő szaftja, mint ahogy az a gyárilag elő lenne írva? -Gyönyörű példa erre DELL U2312HM dobozoltan felém porosodó példánya, ugyanezen náthán osztozott festői sötétben, mikor világítania kéne elsötétül mint a Szóra Alvó Róka, s legszívesebben kivágnád mint az ablak zsiráfot felkapott körző hegyezővel.
Egy vesa bőven ráfért volna, de majd legfeljebb kiadják másik talpas verzióját drágában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!