iPon Hírek

Világító billentyűzet Dél-Koreából?

Dátum | 2007. 03. 20.
Szerző | Szele Tamás
Csoport | EGYÉB

Vannak lehetetlen helyzetek az ember életében. Például, amikor vaksötétben kell szöveget rögzíteni - hogy milyen esetben is fordulhat elő ilyesmi, azt ne tessék kérdezni, de biztosan gyakran megesik. Vagy nem. Örömmel jelenthetjük, hogy a sötétben botorkálók számára megszületett a megoldás, úton a segítség. Az ötletet egy dél-koreai feltalálónak, bizonyos Spike Kwonnak köszönhetjük. Mellesleg szólva, már le is védette különböző nemzetközi fórumokon, tehát nem érdemes utánozni.


Volt már világító billentyűzet a számítástechnika történetében, a Logitech G15-ös, amiben minden billentyű egy-egy LED-et tartalmazott. Működött is, csak éppen drága volt (az üzemeltetése szintúgy) és melegedett. Arról már nem is szólva, hogy a szemidegeket annyira kímélte... de annyira... Az optikusok valószínüleg mindennap imába foglalták a gyártó és a tervező nevét. Kwon mester találmánya ennél korszerűbb és jóval szelídebb. Nem a billentyűket világítja ki, hanem a billentyűzet felső részére helyez egy hajlékony és eltávolítható igen hosszú LED-et. Ezzel éppen eléggé láthatóvá teszi a billentyűsort a használathoz, de kíméli a felhasználó látását, legalábbis jobban, mint a korábbi megoldás. Márpedig a szem - egyelőre - nem cserélhető periféria. Hogy mikor kerül a boltokba ez a roppant fontos kiegészítő? Ez még nem bizonyos, de ha az iparágat és a piacot jól ismerjük, másodperceken belül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.03.20. 16:00
vissza a hírhez

Hogy mire jó, azt nem is sejtjük. De világít... Vannak lehetetlen helyzetek az ember életében. Például, amikor vaksötétben kell szöveget ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!