iPon Hírek

Világszerte erősödik a PC piac

Dátum | 2007. 07. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Az IDC legfrissebb felmérései szerint a PC piac tekintetében növekvő igények figyelhetőek meg az ázsiai piacon, ezzel egy időben az amerikai piac is erős negyedévet zárt. A tavalyi április és június közötti időszakhoz mérve az idei év hasonló időszakában 12,5%-os növekedést kísérhettek figyelemmel az elemzők. Az ázsiai piac erősödőben van, ezzel egy időben Japánban továbbra is gyenge kereslet jellemzi a személyi számítógépek piacát.

HP Médiacenter - A vezető gyártó egyik terméke.
Az elemzések szerint a világelső számítógépgyártó nagyvállalat még mindig a Hewlett-Packard, a cég 37%-os növekedést könyvelhetett el az idei év második negyedévében. A HP a jó eredményeknek köszönhetően továbbra is megőrizte világpiaci elsőségét a nagy rivális Dell-lel szemben. A Dell, aki jelen pillanatban a világ második legnagyobb PC gyártó vállalata, a világpiacon 5%-ot veszített a részesedéséből, az amerikai piacon a veszteség mértéke 11%-os. A Dell az egyetlen a top 5 gyártó közül, aki veszített a piaci részesedéséből. A Dell, hogy visszaszerezze az elvesztett részesedést, kiterjesztette viszonteladói hálózatát, valamint elbocsátott néhány alkalmazottat.

A világ első 5 számítógépgyártó vállalata: HP, Dell, Lenovo, Acer, Toshiba.
Az első 5 PC gyártó az amerikai piacon: Dell, HP, Gateway, Apple, Toshiba.

A Microsoft új operációsrendszerének, azaz a Vistának a januári megjelenése valamelyest segített a PC piac fellendítésében. Egyes elemzői vélemények szerint viszont majd csak pár hónap múlva lesz szemmel látható a Vista hatása a PC piacon. Az IDC előrejelzése szerint a vásárlók és a kis- és közepes vállalkozások növekvő igényeinek köszönhetően a 2008-as év is erős lesz a PC piacon, vagyis a jelenleg is tapasztalható lendület nem áll majd meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.07.23. 16:56
Az IDC legfrissebb felmérései szerint a PC piac tekintetében növekvő igények figyelhetőek meg az ázsiai piacon, ezzel egy időben az amerikai piac is erős negyedévet zárt. A tavalyi ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!