iPon Hírek

Világszerte növekszik a Firefox népszerűsége

Dátum | 2014. 05. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Xiti névre hallgató webes elemző vállalat legfrissebb felmérései szerint a Firefox piaci részesedése a webböngésző piacon 28,8%-ot képvisel Európában. Ez az érték 0,4%-kal magasabb, mint a korábbi, amelyet az elmúlt hónap folyamán rögzítettek, éves szinten viszont 4,5%-os növekedést jelent. Európában Finnország, Lengyelország és Szlovénia jár az élen Firefox használatban: a három országban sorrendben 45,9%-os, 44%-os és 43,7%-os piaci részesedést tudhat magáénak a felhasználók körében egyre népszerűbb böngésző.


Az Internet Explorer továbbra is vezető szerepet tölt be a piacon: a Microsoft szoftverét a felhasználók mintegy 65%-a favorizálja. A maradék - nem túl nagy - piaci részesedésen az Opera (3,3%), a Safari (2,3%) a Netscape (0,5%) és egyéb, szűkebb kör által használt alkalmazások osztoznak. A felmérés másik érdekes adata az, hogy a Firefox használata főleg a hétvégék folyamán számít magasnak: hét közben átlagosan a felhasználók 28,3%-a használ Firefoxot, míg hétvégén ez az érték 30,1%-ra ugrik. A jelenség alapján úgy tűnik, hogy az emberek nagy része Firefoxot használ otthon, míg a munkahelyén Internet Explorer segítségével szörföl a neten.

A Firefox elterjedtsége Óceániában és Európában a legmagasabb, Ázsiában és Afrikában viszont kevesebben használják a böngészőt. Március folyamán majdnem minden országban növekedett a Firefox piaci részesedése, ez alól csak Észak-Amerika volt kivétel: a kontinensen a Firefox korábbi 21,9%-os részesedése 21,7%-ra esett vissza.

A Firefox jelenlegi piaci részesedése:

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. zsolt.tarc...
2008.05.05. 12:26
Az IE7 sokkal gyorsabb az én gépemen mint a Firefox 2.0. (Intel C. 2,4 GHz, 1GB RAM)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!