iPon Hírek

Villámgyors, kicsi kártya nagy potenciállal

Dátum | 2009. 03. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Ezúttal egy egyelőre még apró, de nagy lehetőségekkel kecsegtető, új generációs kártyával folytatja rekorddöntő-sorozatát a Pretec.

Bemutatták ugyanis az első olyan kártyát, ami már a CES alkalmával bejelentett új SDXC (kibővített kapacitású) szabvány szerint készült. Ez pedig annyit tesz, hogy ez egy olyan kártyasorozat előfutára, amely idővel akár 300MB/s-es sebességre is képes lehet (bár ez már egy igen hosszú távú lehetőség; egyelőre 104MB/s-ben jelölik meg az írási/olvasási maximumot). A jelenleg bemutatott mintadarab ennél azért még kissé szerényebb, mindössze 50MB/s-es sebességgel muzsikált. Az SDXC nem kopmatibilis az SDHC-val, mivel az utóbbi FAT32-es fájlrendszert használ, míg az SDXC exFAT-et.

Felfedtek továbbá egy új 666X CF-kártyát is, ami 100MB/s-ra is képes, és 100GB tárolható rajta, így enyhe paradoxiával valóban elmondható róla, hogy "ő" a leggyorsabb legkisebb legnagyobb - egyelőre, mivel a következő nemzedéktől, a CFast-tól már 375MB/s is elvárható, amiből később 750MB/s lesz a tervek szerint (de ez a nagyon távoli jövő).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.03.09. 01:30
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!