iPon Hírek

Villámgyors SSD-t tervez a Fusion-io

Dátum | 2008. 10. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

A hagyományosan leginkább az üzleti szintű tárhelyeiről ismert cég ezúttal a sebesség megszállottjai felé kacsintott, elhintve a hírt, miszerint készülnek egy olyan új meghajtóval, ami tárkapacitása terén ugyan nem lesz áttörő, viszont annál nyaktörőbb sebességet fog biztosítani.

Konkrét számokban kifejezve ez annyit tesz, hogy a tervezett új, ioExtreme névre hallgató kártya mindössze 80GB kapacitást nyújt majd, azonban SATA helyett PCI Express-t használ majd, és mindent elkövetnek, amit csak lehet, a sebesség maximalizálása érdekében: a jelenlegi mérések 500 és 700MB/másodperc közti olvasási tempót mutatnak, vagyis a jelenlegi SSD-k csúcstempójának két-háromszorosát.

Ez a tempó kétségkívül hasznára válhat például a kódfordítás, médiaszerkesztés vagy különösen nagy méretű játékok futtatása esetén - ám arról sajnos egyelőre még nincs hír, hogy írni mennyivel lehet majd ezeket a fantasztikus új turbótárakat, holott azért az sem egy utolsó szempont.

Várhatóan egyébként jövő év elején kerülhetnek majd a boltok polcaira, "$1.000 alatti áron", amivel így nagyjából egy magasságba kerülnek a hagyományos csúcskategóriás, ám lassabb SSD-kkel. Láthatólag tehát ilyenje se lesz egyhamar mindenkinek, de ahol a teljesítmény ennyire fontos, ott általában találnak rá keretet is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2008.10.05. 17:40
ezaz, ezt már rég +csinálták, csak nem adták ki - nyeeee
jut eszembe u.úgy, mint a cherrypal minipc-t, ami szintén érdekelt volna - nyeeee
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.10.07. 21:11
a nyeeee -vel a nem-tetszésemnek adtam "hangot", lévén h ez vmi hangulatkifejező szó akarna lenni. Sztem inkább a te IQ szinteddel van vmi...

még jó, h az ált. infóban benne van, h
"3. ez nem óvoda, sem fightclub. kerüljük egymás molesztálását, piszkálását. Mindenki elmondhatja a véleményét, tapasztalatait, és ezért nem kell szidni őt."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!