iPon Hírek

Virtuális mobilszolgáltató lesz a Posta

Dátum | 2009. 11. 17.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Magyar Posta Zrt. - a Vodafone Magyarország Zrt.-vel együttműködve - péntektől saját márkanéven (Postafon) kínál mobiltelefon-szolgáltatást. Információink szerint a terméket ettől kezdve az ország több száz pontján, de elsősorban vidéken értékesíti majd a Posta. Főleg a vidéki és a telefonálásban kevés jártassággal rendelkező ügyfeleket akarja megszólítani a cég. Ennek érdekében a szolgáltatáshoz való hozzáférés, igénybevétel a jelenleginél egyszerűbb lesz, az értékesített kártya pedig alapvetően telefonálásra szolgál majd. A Posta így egyfajta virtuális mobiltelefoncégként jelenik meg a piacon, az értékesítés mellett felvállalva például az ügyfélszolgálati teendőket is, a mobilszolgáltatást pedig a Vodafone hálózatán bonyolítja le. A konstrukció részleteiről az érintettek egyelőre nem kívántak nyilatkozni, de a lépésből arra lehet következtetni, hogy a Vodafone ezzel egy új piaci szegmenst akar elérni, miközben felfelé is nyit, a mobilinternet-sebesség növelésével.

A mobiltelefónia terén a két cég kapcsolata nem most kezdődött, hisz például a Posta alapítója volt a formálódó harmadik magyar mobiltelefon-társaságnak, amelyből aztán rövid időn belül kiszállt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Posta később a másik két mobilcéggel is megállapodik-e a szolgáltatásról.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. gedezoli
2009.11.18. 12:51
Furcsa, hogy pont a posta áll ilyennel elő, bár igaz országos értékesítő hellyel rendelkezik, amit sok mindenre lehet felhasználni. Mindenképpen meg kell állapodni a másik két mobil szolgáltatóval is, mivel nem mindegy, hogy mennyiért hívhat postafonnal majd az ember másik hálózatokat. Bár a posta sosem a gyorsaságáról, pontosságáról, vagy akár az olcsóságáról volt híres.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!