iPon Hírek

Virtuális valóság PS4-gyel

Dátum | 2013. 09. 05.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Sony is tervezi a belépést a VR játékpiacra, aminek népszerűségét most az Oculus Rift VR headset tüzeli folyamatosan, a köré gyűlt közösség segítségével. A Sony már jó ideje fejleszti a készülék riválisát a következő generációs konzoljához. Ennek nagy leleplezésére 2014 folyamán számíthatunk. Több forrás szerint is hasonlóképp működik majd, mint az Oculus. Belsőleg már demonstrálták, hogy mit tud az eszköz, méghozzá az Evolution Studios PS4-es versenyzős játékával, a DriveClubbal. Nagy élmény lehetett körülnézni egy ilyennel a pilótafülkében, annyi biztos. Az egyáltalán nem meglepő, hogy az Evolution-nál próbálgatják a készüléket, hisz a liverpooli stúdió ad otthont a Worldwide Studios Sterescopic 3D csapatának, akik 3D-s játékok fejlesztésén dolgoznak már 2008 óta. Igaz viszont, hogy a 2011-es kísérletük a piacra való betörésre sikertelen volt (a HMZ-T sorozat első példányával), de tovább folytatták a munkát. A Sony most nagyon ráállt a fejre vehető kijelzőkre, hisz most nem olyan rég jelent meg a HMZ-T2 is, ami használható 3D játékokhoz és HD filmek nézésére. Ebben két OLED 720p-s panel van, de állítólag nem annyira jó játékhoz, mint az Oculus, ezért is fejlesztik az újat (ami nem a T3, de erről majd egy másik hírben bővebben). Eredetileg a HMZ-T2-t el akarták hozni a gamescom-ra is, de végül lemondtak a dologról.
HMZ-T2
Eközben az Oculust fejlesztő céget már többen is meg akarták vásárolni, de eredmény nélkül, az eszköz meg közben egyre közelebb kerül a piaci megjelenéshez. Az Oculus alapító Palmer Luckey nem akarja adni a céget és a projektet sem. Örülne viszont a konkurenciának. "Ha a Microsoft vagy a Sony előállna a maguk fejen hordható kijelzőivel, az csak megerősítene minket abban, hogy van helye a piacon. Az pedig biztos, hogy egynél több hely is van ezen a bizonyos piacon, amin egyelőre csak mi vagyunk kint." Ha a Sony nem is, az Oculus kint volt a gamescomon és bemutatta a Rift headset HD verzióját és fény derült arra is, hogy John Carmack csatlakozott a fejlesztőcsapathoz. "A VR rengeteg múltbéli bukáson van már túl, így ha több ember jelenne meg a piacon, az jó lenne, mert a fejlesztők is elköteleznék magukat, hogy tartalmat hozzanak a platformra. Ekkor lehetnének csak biztosak abban, hogy lennének emberek, akik játszanák a játékaikat. Ez mindenkinek jó lenne." Még mindig van esély arra is, hogy a Microsoft, a Nintendo és a Sony megoldja az Oculus Rift kompatibilitást a konzoljaikhoz. Jelenleg még nem tárgyalnak, a konzolgyártók ugyanis azzal vannak elfoglalva, hogy sikeresen bevezessék az újgenerációs gépeiket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. aAron_
2013.09.06. 03:30
hmmm kíváncsi lennék mennyit kínálhattak a cégért, meg nem tudnám mondani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Zelbacsi
2013.09.06. 08:00
Tök mindegy mekkora összeget mondtak, messze kevesebbet, mint amennyit ez hozhat a srácoknak "befektetők" nélkül, ha sikeres lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. croix
2013.09.06. 08:11
Sword Art Online! Here I come!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Zelbacsi
2013.09.06. 09:35
croix: Nincs már messze az a korszak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DarkDevil
2013.09.06. 10:51
Jó is lenne egy kicsit Sword Art Online-ozni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. croix
2013.09.06. 11:59
Jaja, város a valós vrmmorpg technológia!!!
Van is SAO cp-m...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2013.09.06. 17:41
Nem tudom jó lenne-e a konkurencia az Oculus Rift-nek. Abból a szempontból jó, hogy akkor versenyezni kell az árakkal, funkciókkal, meg amivel csak lehet, abból a szempontból rossz, hogy majd X játéknak az egyik cég fog többet fizetni, Y játéknak a másik, és kellene majd venni 10 különböző VR headsetet vagy mit, ha több játékkal is játszani akar valaki így.

Egyébként egy ilyen Oculus Rift féle cucc kicsit jobbá tehetné a PS Move-ot is, valami jóféle kardos játékot ki lehetne hozni belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nemlehet
2013.09.06. 23:17
Hm nekem is a SAO jutott eszembe. Csak ott a NerveGear kicsit többet nyújtott szimpla megjelenítésnél.

Az ocolus rift tudtommal nem lesz elszállva az árakkal, tehát nem hiszem, hogy árversen lenne. Inkább kompatibilitási gondok lépnének fel, mert kétlem, hogy hajlandóak lennének valami szabványban megegyezni.

Amúgy érdekes ötlet. Alapvetően valami mozgásérzékelővel kiegészítve lehet jó, csak ott meg fellép az, hogy mivel nem érzékeled a külvilágot elveszíted az orientációdat és össze vissza töröd a berendezést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Andos
2013.09.07. 02:19
Megközelítőleg szerintetek hány év múlva kerülhet piacra egy olyan cucc, ami a SAO-ban látott élményt nyújthatja, még ha csak kezdetlegesen is. Azért egy WoW-ot, vagy Harry Potter Online-t mekkora állat lenne virtuális valóságban játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gaurri
2013.09.07. 09:33
Na azért srácok ne rugaszkodjunk el a valóságtól. A SAO-ban 2025 körül kezdődik a sztori az még több mint 10 év. Ja és ne feledjük el hogy a technológia mai állása szerint is lehetetlen lenne egy olyan játék mint a SAO. Meg nem tudom mennyire tetszene az embereknek hogy ha meghalnak a játékban akkor a valóságban is . De tény hogy a jövő valahol a SAO rendszere felé keresendő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!