iPon Hírek

Virtuális valósághoz készített webböngészőt a Samsung

Dátum | 2015. 12. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Samsung nagyon nagy figyelmet fordít a virtuális valóságra, de ez nem is csoda, hisz a jelenlegi trendek alapján nagyon úgy tűnik, hogy ez lesz a jövő tartalomfogyasztási formája – de legalábbis komoly növekedési potenciál rejlik benne, amit a következő évek során mind többen és többen megpróbálnak kiaknázni.
A dél-koreai nagyvállalat legfrissebb virtuális valóságot érintő újítása nem más, mint egy speciális mobil webböngésző, ami kifejezetten a Gear VR-hoz készült. A nemes egyszerűséggel csak Samsung VR Internet névre keresztelt szoftver fejlett, rendkívül könnyen és hatékonyan kezelhető felhasználói kezelőfelületet nyújt, felhasználói élmény tekintetében pedig merőben új szintre emeli a webböngészést. A virtuális környezet a szöveges és képes online tartamlak mellett a háromdimenziós, a 360 fokos és a HTML5 formátumú videókat szintén támogatja.
Az alkalmazás vezérlését többféle módon is megoldhatjuk: adatbevitel céljára egyrészt használhatjuk a képernyőn megjelenő billentyűzetet, de akár hangalapú vezérlésre is van lehetőség, hála a hangfelismerő funkció integrálásának. További extra, hogy a Gaze Mode segítségével egyszerűen választhatunk a különböző menüpontok közül: elég csak rápillantani a megfelelőre, még csak az ujjunkat sem kell felemelni.
A friss app képes könyvjelzőket importálni a Samsung Internet for Android nevű androidos webböngészőből, de emellett gyors hozzáférés, könyvjelző és lapmenedzser funkcióval is felvértezték. A Gear VR-hez kifejlesztett app béta változata már elérhető az Oculus Store-ból, letöltése pedig ingyenes. Az appot a Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+, illetve a Galaxy Note 4 és Galaxy Note 5 segítségével lehet kipróbálni – ehhez természetesen Gear VR is szükséges.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. maxpapa
2015.12.04. 03:36
Az app ingyenes. De ami kell hozzá az nem olcsó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!