iPon Hírek

Vírusos külső merevlemezek a Maxtortól

Dátum | 2007. 11. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate nemrégiben kiadott közleménye szerint azok, akik 2007. augusztusa után vásároltak Maxtor Basics Personal Storage 3200-as külső merevlemezt, most némileg veszélyben lehetnek, ugyanis a külső tároló tartalmazhat vírust. A Seagate figyelmeztetése szerint a merevlemezek közül néhány darabon előfordulhat, hogy Virus.Win32.AutoRun.ah található, így mindenképpen érdemes körültekintően eljárni, ha ilyen merevlemez van a birtokunkban.


A Virus.Win32.AutoRun.ah névre hallgató kártevő főleg a játékosokra veszélyes, mivel a vírus összegyűjti a számítógépen található összes jelszót, amelyek on-line játékokhoz kellenek, majd ha a gyűjtögetést befejezte, akkor az összes adatot elküldi egy kínai szervernek. A vírus azért is veszélyes, mert képes kikapcsolni, illetve megbénítani a víruskereső alkalmazásokat, így az áldozat gépén szabadon garázdálkodhat anélkül, hogy a vírusirtó megakadályozná.

A Seagate azt tanácsolja azoknak, akik a kérdéses külső merevlemez sorozattal rendelkeznek, hogy lépjenek kapcsolatba a gyártóval, illetve frissítsék a vírusirtójuk adatbázisát. Arról, hogy nagyságrendileg hány merevlemez érintett az ügyben, egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.12. 14:42
vissza a hírhez

A Seagate nemrégiben kiadott közleménye szerint azok, akik 2007. augusztusa után vásároltak Maxtor Basics Personal Storage 3200-as külső merevlemezt, most némileg veszélyben lehetnek, ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!