iPon Hírek

Vírust tartalmaznak egyes HP pendrive-ok

Dátum | 2008. 04. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A HP korábban számos pendrive-ot dobott piacra az egyes Proliant szerver konfigurációihoz, ami eddig alapjában véve nem is lenne érdekes. A gyártó azonban elkövetett egy hibát, amelynek köszönhetően a szóban forgó rendszerek védtelenné válhatnak a kívülről érkező támadásokkal szemben, amennyiben nem használnak naprakész vírusirtót a felhasználók. A Vírusok a 256 MB-os és 1 GB-os pendrive-okon lapulnak, így nem árt velük vigyázni.


A két szóban forgó féreg W32.Fakerecy és W32.SillyFDC névre hallgat, ezek a kártékony kódok potenciális veszélyt hordoznak magukban: a veszélyességi besorolásuk szerencsére alacsony szintű. Ezek a vírusok az AusCERT-től származó információk alapján speciális módon terjednek: a Windows 95, Wondows 98, Windows 2000, Windows NT és Windows XP operációsrendszerek esetében az eltávolítható meghajtókra másolják fel magukat, valószínűleg így kerültek rá a HP 256 MB-os és 1 GB-os pendrive-jaira is.

A HP közleménye szerint amennyiben ilyen pendrive van a birtokunkban, akkos csak olyan rendszerhez csatlakoztassuk vírusirtás céljából, amely naprakész, friss vírusirtót tartalmaz. Az állítások szerint a friss vírusdefiníciós adatbázissal ellátott szoftverek könnyedén megbirkóznak a vírusokkal, így ezek a rendszerek egyáltalán nincsenek veszélyben – állítja a gyártó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.29. 23:49
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!