iPon Hírek

Vírusvédelmi opciókat javasol felhasználóinak a Facebook

Dátum | 2012. 07. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A népszerű közösségi oldal egy ideje már alkalmazza azt a gyakorlatot, hogy abban az esetben, amikor az adott felhasználó konfigurációjánál vírusfertőzés lehetősége merül fel, ingyenes vírusvédelmi opciókkal siet a segítségére.

A biztonsági figyelmeztetés eddig akkor jelent meg, ha a Facebook biztonsági rendszere cross-site scripting, illetve clickjacking típusú támadások lehetőségét észlelte: ebben az esetben a szolgáltatás figyelmeztette a felhasználókat, használjanak vírusvédelmi szoftvert. Ez a szolgáltatás mostantól minden Facebook felhasználó figyelmét automatikusan felhívja arra, hogy érdemes vírusvédelmi szoftvereket használniuk annak érdekében, hogy rendszerük biztonsága megfelelő szinten lehessen. A rendszer a veszélyt jelentő weboldalakról a felhasználók védelme érdekében feketelistát is vezet.


A Malware Checkpoint szolgáltatás két ingyenes opciót kínál fel. Egyrészt választhatjuk a Microsoft Security Essentials-t, de ha ez a szoftver számunkra nem szimpatikus, akkor alternatívaként a McAfee Scan and Repair is rendelkezésre áll. A Mac OS X operációs rendszert futtató számítógépek tulajdonosainak az említett biztonsági szolgáltatás nem a két említett szoftvert, hanem az Apple Security Updates weboldalának meglátogatását javasolja.

Mi eddig még nem találkoztunk a fenti kis figyelmeztetéssel, de valószínűleg ami késik, nem múlik

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. CopySystem
2012.07.13. 23:02
Én Norton Internet Security-t használok, mindig jelzett, ha valami vírusos link volt az ismerősök üzenőfalán, ennek hála mindig kimaradtam az ilyenekből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!