iPon Hírek

Viselhető eszköz fájdalomcsillapításra, alvásmonitorozásra

Dátum | 2015. 01. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A viselhető eszközök komoly számban képviseltetik magukat az idei CES-en. Ezek között számos érdekes termék található, és egy kicsit mélyebbre ásva nem csak szórakoztató, hanem kifejezetten hasznos viselhető eszközöket is találunk. Remek példa erre a NeuroMetrix által kifejlesztett Quell, ami nem fitnesz szenzorokkal hívja fel magára a figyelmet, hanem egy különleges szolgáltatással: képes csillapítani a különböző, akár krónikus fájdalmakat is.
A Quell lelke egy speciális pántban foglal helyet, amit a vádlink felső részén kell viselni, ha élvezni szeretnénk a fájdalomcsillapító hatást, ami az esetek többségében egyébként már kevesebb, mint 15 percnyi használat után jelentkezik. A Quell egy különleges, OptiTherapy névre keresztelt nem-invazív, elektródákon alapuló idegstimuláló technológiát alkalmaz, ami fájdalomcsillapítást nyújt használói számára. Az eljárás alapját évek óta használatban lévő technológiák adják. A NeuroMetrix szakemberei szerint a Quell képes a különböző típusú krónikus fájdalmak csillapítására (pl. idegi fájdalom, alsó háttáji-, illetve derékfájdalomig). Mivel az eljárás sajnos nem működik mindenkinél, így a gyártó pénzvisszafizetési garanciát is vállal arra az esetre, ha mégsem váltaná be a termék a hozzá fűzött reményeket.
Hogy mit alkalmaz az ötletes, várhatóan sokak életét megkönnyítő újdonság? Gyakorlatilag elektromos ideg-stimulációval veszi rá az agy "fájdalomcsillapító központját", hogy lépjen működésbe. A folyamat egyszerű: a Quell stimulálja a vádliban található érzőidegeket, amelyek idegi impulzusokat küldenek az agyba, ahol a test természetes fájdalomcsillapító mechanizmusa endogén opioidokat bocsát ki. Nagyon leegyszerűsítve az opioidok a fájdalom-impulzusokat a delta opioid receptorhoz továbbítják, így az érzett fájdalom idővel csökken.
Az eszköz alkalmazásának nincs mellékhatása, maximum hosszantartó használat után lehet némi bőrirritációra számítani, de ettől eltekintve semmi komoly negatívumtól nem kell félni. Az elektromos impulzusok intenzitása és erőssége természetesen testre szabható, így könnyedén megtalálható az adott egyén számára ideális "üzemi tartomány". A Quell automatikus kalibrációra is képes, sőt, például a napszaktól függően is képes finomhangolni teljesítményét.
Az akkumulátoros fájdalomcsillapító okoseszköz egyetlen töltéssel 40 órányi fájdalomcsillapításra képes, hála a 3,7 voltos lítium-ion akkumulátorának. A termék ezen felül rendelkezik Bluetooth támogatással is, így iOS eszközzel párosítva figyelemmel kísérhető, illetve testre szabható az aktuális terápia, sőt, extraként még az alvásminőség monitorozására is van mód.
A tavasszal megjelenő Quell várhatóan 250 dollárba kerül majd. Remek ajánlólevél, hogy a termék már megkapta az FDA jóváhagyását, ami az efféle egészségügyi ketyeréknél biztató jel.
A Quell pontos műszaki paramétereivel, illetve a vele kapcsolatos egyéb információkkal kapcsolatban érdemes felkeresni a vállalat hivatalos weboldalát.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. redoxi
2015.01.08. 11:43
kíváncsian várom , remélem a reumás fájdalmakra is jó lesz .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!