iPon Hírek

Viselhető eszközökön dolgozik a HTC (is)

Dátum | 2014. 02. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HTC háza tájáról egyelőre nem érkezett semmilyen viselhető kütyü, de mint az most kiderült, ez nem annak tudható be, hogy ők nem szeretnének ilyen dolgokkal foglalkozni. A tajvani gyártó vezérigazgatónője, Cher Wang a Bloombergnek adott interjúja során beszélt arról, hogy már készülnek a saját megoldásukkal. Cher Wang kiemelten fontos dolgokra mutatott rá a beszélgetés során. (Talán a kelleténél is beszédesebbnek bizonyult, így a vetélytársak szemei előtt valószínűleg máris körvonalazódni kezdett a HTC okosórája – merthogy órán dolgoznak.) A vezérigazgatónő szavai alapján még az idei évben a riválisok nyomába tudnak majd eredni. Ha minden a terveik szerint halad, akkor az ünnepi szezont megelőzően ránthatják le a leplet a saját fejlesztésükről, így a karácsonyfa alatt már ott lehet a HTC újdonsága. Ez a viselhető készülék Wang szavaiból alapján egy okosóra lesz, ami mire elkészül, rengeteg mérnök keze munkáját fogja dicsérni. "Sok évvel ezelőtt kezdtünk érdeklődni az okosórák és a viselhető eszközök iránt, de szerintünk mindenekelőtt meg kell oldani az akkumulátorral kapcsolatos problémákat, és az LCD kijelző fényerejét érintő gondok is orvosolandóak," - mondta el az interjúban Cher Wang.
A vezérigazgatónő által elmondottakból arra következtethetünk, hogy a HTC valószínűleg megoldotta a kulcsfontosságúnak vélt gondokat. Az év végén már mi is megláthatjuk, miként képzelik el ők az okosórát. A jelenleg kapható megoldások között rendkívüli a sokszínűség. Vannak E Ink megjelenítővel felvértezettek, melyek hosszú üzemidőt garantálnak, akadnak színes panellel ellátottak, és bizony belefuthatunk olyanokba is, amikbe sok-sok extrát zsúfoltak, az üzemidővel a legkevésbé foglalkozva. A HTC nagy dobása egy színes panellel operáló szerkentyű lehetne, ami kibírna akár egy hetet is. Ezt jelenleg talán egy IGZO, vagy még inkább egy Mirasol technológiás kijelzővel lehetne elérni. A Bloomberg Cher Wang mellett Chang Chialinnel is elbeszélgetett. A HTC gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy több nehéz év áll mögöttük, és ebből kifolyólag előttük is, ám optimistán tekint előre 2014-re. A vállalat tervei szerint idén újra beindítják a marketing gépezetet, és nem hagyják parlagon heverni az egyébként lenyűgöző készülékeiket. Elismerni a rossz pozíciót és szép terveket szőni persze csak egy dolog, így kíváncsian várjuk, hogy miként tudnak majd előrelépést felmutatni. Végül a Bloombergnek adott interjúkból az is kiderült, hogy a HTC mérnökei valóban gőzerővel dolgoznak a One utódján. A HTC One-t leváltó masináról mostanra elképesztő mennyiségű kiszivárgott fotót láthatunk. Az egyelőre HTC M8 néven emlegetett mobiltelefon specifikációját tekintve mindenki sötétben tapogatózik még, ám egy érdekességre már így is felfigyelhettünk. A fémből készült test, amely a One széria vonalait idézi, két hátlapi kamerát rejt. Néhányan ebből kiindulva azonnal a kétszer 5 MPixeles Toshiba TCM9518MD kameramodulra asszociáltak, amelyet a CES 2014-en mutatott be a japán gyártó amerikai leányvállalata. Ennek a képességeiről az iPon hasábjain is olvashattak az érdeklődők. Visszatérve a HTC M8-hoz, kíváncsian várjuk, hogy végülis mivel rukkolnak majd most elő (a One 4 megapixeles Ultrapixel kamerája például nem aratott osztatlan sikert tavaly).
A HTC-nek nagy szüksége lenne arra, hogy valamivel „robbantani” tudjon. Az elmúlt év során a részesedésük 53 százalékkal csökkent. Továbbá 2013-ban a bevételeik 6,7 milliárd dollárra mérséklődtek, és a történelmük során először fordult elő az, hogy veszteséges negyedévet zártak. Mindhiába állnak elő jobbnál jobb konfigurációkkal, kiváltképp a csúcskategóriában, egyszerűen nem tudnak előrelépést felmutatni. Ennek fényében nem meglepő, hogy most az okoseszközök divatba jövetelében látják a kiutat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. MrJerk
2014.02.08. 12:22
"Az elmúlt év során a részesedésük 53 csökkent."
53 kiloliter? Vagy mifene?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. praviczp MrJer...
2014.02.08. 16:17
Megelőztél...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!