iPon Hírek

Viselhető okoskiegészítők az LG-től

Dátum | 2014. 01. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Las Vegas-i elektronikai kiállításon nagy népszerűségnek örvendenek a viselhető termékek, de egyelőre nem az okosórák vannak túlnyomó többségben, és nem is a különböző szemüvegek, hanem az egyszerűbb eszközök. Sok gyártó mutatott be például olyan hordható kiegészítőket, amelyek az egészséges életmódra sarkallnak. Ezek segítik a tulajdonosaikat abban, hogy aktívabbak legyenek.
Az LG sem szeretett volna kimaradni a jóból, így megszületett a Lifeband család, amiben egyelőre két termék kapott helyet. Az első és egyben a fontosabb az LG Lifeband Touch, ami lényegében egy karperec lesz, amit különböző szenzorokkal, jelzőfénnyel és egy OLED megjelenítővel láttak el. Ezt a kütyüt nem most először láthatjuk már az LG tálalásában, de a végleges formáját csak most nyerte el. Egyébként már a tavalyi CES-en is felbukkant a Lifeband Touch egy korai verziója. A Lifeband Touch feladata éppen ugyanaz, mint egy átlag teljesítménymonitorozó karkötőnek, ám ebben sokkal több lehetőség rejlik, mint a legtöbb konkurensében. Az extra képességeit az OLED megjelenítőnek köszönheti. Ez a termék például nemcsak okostelefonnal vagy személyi számítógéppel használható, hanem önállóan is képes adatokat közölni a felhasználójával. Sőt mi több, ha egy Android vagy iOS operációs rendszerű mobillal társítjuk, akkor kétirányú kommunikáció jön létre, mivel hívások és üzenetek érkezésekor értesít minket a szerkezet. A Lifeband Touch egész nap követi a tevékenységünket, és a hozzá tartozó program felé továbbítja, ahol már visszamenőleg is kiértékelhetjük a teljesítményünket, vagy, hogy adott esetben, mikor kellene kicsit többet mozognunk. Az LG a saját, Fitness alkalmazása mellett kiemelt néhány harmadik féltől származó alkotást is: MyFitnessPal, Runkeeper vagy MapMyFitness – ezekkel ajánlott használni a kiegészítőt. A masinában egyébként egy háromirányú gyorsulásmérő és egy magasságszenzor kapott helyet.
A másik érdekes fejlesztés szemlátomást egy egyszerű, vezeték nélküli fülhallgató lesz, de ez is egészségügyi funkciókkal szolgál amellett, hogy kellemes zenét szolgáltat a mindennapi kocogás mellé. A készülék különlegessége, hogy a fülben folyamatosan méri a pulzust (Heart Rate Earphone), és ezzel összekötve a maximális oxigénfogyasztást (VO2) is. Ezt a PerformTek által gyártott szenzorok teszik lehetővé. A fülhallgató társítható majd egy okostelefonnal (Android vagy iOS), de akár a Lifeband Touch-csal is. Ez, és a Lifeband Touch is egyaránt Bluetooth 4.0 modullal tartja a kapcsolatot a „felettesével”. A Lifeband hordozható kiegészítők strapabíróságáról különösebben nem beszéltek, ám az kiderült, hogy a Touch karperec ellenáll a nedvességgel szemben (ami egyébként elengedhetetlen, hiszen kellemetlen lenne, ha némi izzadtság tönkretenné). A termékek először az Egyesült Államokban fognak kereskedelmi forgalomba kerülni az év első felében. A várható árazással kapcsolatban semmit nem árultak el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. mocsok92
2014.01.08. 18:07
na, ezek a cuccok mennyivel jobbak már azoktól az értelmetlen, bugyuta okosóráktók meg szerencsétlen okosszemüvegtől meg google glass-től. szerintem sokkal több értelme van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zephyrus
2014.01.08. 20:42
mocsok92: főleg hogy az okosóra pont tudja ugyanazt és még többet mint a lifeband.. sőt azis megy önállóan is.

forrás: van sony smartwatch 2-m
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Keksz03
2014.01.08. 23:47
mocsok92: nana, az okosóra baromi hasznos, nekem is van egy sony smartwatch-om, vezetéshez meg buliba ideális, de a szimpla hétköznapokra is hasznos kiegészítő! Egyszer talán ki kellene próbálni pár napig nem a levegőbe böfögni a sok sületlenséget!
A Google Glass meg részemről a legjobban várt androidos cucc!


Egyébként érdekesség h a Razer-nek a Nabu-ja tök ugyanez, legalább lesz árverseny!

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!