iPon Hírek

Visszaesett a Dell, mindenki más előretör

Dátum | 2009. 12. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Nem csak hogy 'hivatalosan' is átvette az Acer a Dell helyét a világ legnagyobb PC-gyártói dobogójának második fokán, de a Dell még tényleges visszaesést is produkált, miközben valamennyi versenytársa fejlődött - derül ki az iSuppli legfrissebb felméréséből.


A Dell esése összesen 5,9%-ot tett ki, míg az Acer majdnem háromszor ennyivel - 16,6%-kal - fejlődött. Érdekes azonban, hogy a konkrét, PC-kben mért számaik így is igen közel állnak egymáshoz: az Acer 10,74, míg a Dell 10,34 millió gépet szállított ki az év harmadik negyedében.

Ettől függetlenül azonban a Dell teljesítményére nemigen van mentség - még a gazdasági helyzettel sem indokolhatják a visszaesést, mivel bármilyen is a gazdaság, az érinti a vetélytársaikat is, ám nekik mégis sikerült fejlődést produkálniuk. Valamit tehát igencsak elrontottak a Dellnél.


Ami az Acert illeti, a jelek szerint a sikerük két fontos összetevője a viszonylagos olcsóság és a netbookok (bár ez a kettő általában összefügg). Az 5 legnagyobb gyártón kívül másokkal egyelőre nem foglalkoztak, ám az Apple-ről elhangzott egy olyan becslés, miszerint jövőre 26%-os növekedést is produkálhatnak, amivel lényegesen közelebb kerülhetnek a nagyokhoz, ha nem fejlődnek azok is legalább ennyire.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!