iPon Hírek

Visszafogottabb Windows Mobile terjeszkedés

Dátum | 2009. 01. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Tekintettel arra, hogy a mobilos oprendszerek frontján egyre jobban kiéleződik a verseny - legújabban az Androidnak és a Palm által ígért új WebOS-nek köszönhetően -, a Microsoft arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy a legjobban azzal segítheti a Windows Mobile fennmaradását, ha... minél kevesebb mobilra terjeszti ki.


Todd Peters, a Windows Mobile-részleg alelnöke ezt az elsőre talán kissé különösnek hangzó döntést azzal indokolta meg, hogy ha a rendszert túl sokféle készülékhez kell hozzáigazítaniuk (jelenleg mintegy 140-re tehető a számuk), az úgymond szétforgácsolja az erőiket - ha azonban korlátozzák a Windows Mobile-os készülékek számát, akkor jobban összpontosíthatnak a rendszer minél hathatósabb fejlesztésére és a funkcionalitásuk kibővítésére. Ahogy fogalmazott, inkább "legyen kevesebb mobilon egy remek, minél jobban integrált és fókuszált rendszer", mint több mobilon egy gyengébb.

Ez a logika még éppenséggel meg is állja a helyét, csak kérdés, hogy anyagilag is bejön-e majd a számításuk. Peters mindenesetre arra már nem tért ki, hogy pontosan milyen kritériumok szerint is fogják majd korlátozni a leendő Win-es készülékek körét. Persze kiindulva abból, hogy mégiscsak egy Windowsról van szó, nem kizárt, hogy az erőteljesebb készülékekre összpontosítanának - de az is lehet, hogy csak a további terjedést fogják vissza, és helyette jobban összpontosítanak a már meglévők feljavítására.

Nos, ők tudják, természetesen; meglátjuk, mire viszik. Ha a Windows Mobile is lesz olyan jó a maga nemében, mint a Windows 7 az övében, akkor mi mást lehetne mondani, mint hogy "hajrá!", elvégre mi csak jól járunk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.09. 12:39
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!