iPon Hírek

Visszahívja a hibás HP Chromebook 11 töltőket a Google

Dátum | 2013. 12. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A HP és a Google szakemberei az Amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsággal karöltve nemrégiben vizsgálódásba kezdtek annak érdekében, hogy megoldást találjanak a HP Chromebook 11-es noteszgépeinek akkumulátortöltő hibájára. A vizsgálat idejére a cégek befagyasztották a Chromebook 11-es noteszgépek forgalmazását, a Chromebook 11 tulajdonosokat pedig arra kérték, további tájékoztatásig ne használják a notebook mellé adott akkumulátortöltőt, az ugyanis hibás, veszélyes lehet.

Korábban annyi derült ki, hogy a Chromebook 11 akkumulátortöltője hajlamos a túlmelegedésre, amelynek következtében burkolata megolvadhat, így égési sérüléseket, illetve tüzet okozhat. A beszámolók szerint a szóban forgó akkumulátortöltő hibája miatt eddig szerencsére csak egyetlen egy személyi sérülés történt: egy Chromebook 11 tulaj könnyebb égési sérüléseket szenvedett a túlmelegedett és megolvadt akkumulátortöltő-burkolat miatt. Az ügyben zajló vizsgálatok nemrégiben lezárultak, így megvan a végleges forgatókönyv is. A HP Chromebook 11 tulajdonosokat most arra kérik a vállalatok, hogy ne használják többet a notebook mellé adott akkumulátortöltőt, hanem juttassák el a Goolge-höz, aki térítésmentesen új, hibátlan akkumulátortöltőt ad helyette. A vizsgálatok szerint a probléma nagyjából 145 000 darab akkumulátortöltőt érint, azaz ennyi egységet kell feltétlenül és haladéktalanul kicserélni. A hibás akkumulátortöltő típusszáma MU15-N1052-A00S.

A rendelkezésre álló adatok alapján a hibás akkumulátortöltővel csomagolt HP Chromebook 11-es noteszgépeket az amerikai Best Buy áruházakban, az Amazon.com-on, a Google Play áruházban és a HP webáruházában értékesítették 2013 októbere és novembere között. A jelek szerint a visszahívás csak az Amerikai Egyesült Államok területén értékesített HP Chromebook 11-es noteszgépekre vonatkozik. A csereigényt itt lehet bejelenteni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Kajafun
2013.12.19. 15:43
Ennek a hírnek sok magyar hálás lesz!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!