iPon Hírek

"Visszalaposodik" a Philips, legalábbis egyelőre

Dátum | 2009. 04. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Visszavonul a kétdimenziós, sík világba a térbeliség egyik élharcosa, a Philips, miután meglátásuk szerint a körülmények egyelőre legalábbis minden szempontból a 3D ellen vannak, és így ők sem fognak erőlködni vele, amíg nem javul a helyzet.

Konkrét indokként a jelenleg ugyebár jolly joker gazdasági válságon kívül még azt is felhozták, hogy a 3D-technológia egyébként is sokkalta lassabban terjed, mint ahogy azt ők eleinte remélték, és így ez ezirányú vállalkozások még kevésbé nyereségesek.

Így tehát be is zárták a teljes 3D Solutions részlegüket és leállították az összes WOWvx-technikát alkalmazó kijelzőjük gyártását - amelyek pedig az ipar büszkeségei voltak, mivel önmagukban, mindenfajta szemüvegek nélkül is képesek voltak 3D-s hatást előidézni LCD TV-ken. A szemüvegek pedig mindig is a 3D-s kijelzők elterjedésének egyik legnagyobb akadályát jelentették.

Mindettől függetlenül azonban valamennyi optimizmus is kicseng a megnyilvánulásukból - vagy legalábbis a hajlandóság egyfajta "készenléti állapot" fenntartása iránt -, mivel kiemelték, hogy ez nem egy végleges visszavonulás, és hogy újfent vissza fognak térni, amint javulnak a körülmények.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.04.16. 15:07
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!