iPon Hírek

Visszatér a Red Dead Redemption

Dátum | 2014. 05. 30.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Oké, miután 13 millió példányt eladtak a Red Dead Redemptionből, valószínűsíthető volt, hogy a Take-Two nem hagyja majd parlagon a címet. Ettől függetlenül azért jó tudni, hogy a kiadó elnöke, Strauss Zelnick is úgy gondolja, hogy a Red Dead az egyik legfontosabb franchise lehet a cégen belül - nyilván a GTA mellett. Zelnick egyértelművé tette, hogy a Take-Two sosem a mennyiségre fog rámenni, így nem számíthatunk évenkénti folytatásokra a legnagyobb címeikből: "Ha több játékot adnánk ki, akkor csak összetolódnának a megjelenések, és a vásárlók nem ezt akarják. A vásárlók jobbat akarnak, nem többet. A 2007 óta alkalmazott módszerünk tehát bevált. Évente bemutattunk egy-egy új, sikeres franchise-t, és ezt szeretném folytatni a jövőben. Mert a franchise-aink között van, ami állandó, és van olyan is, ami nem lehet állandó." Zelnick ezzel arra akart utalni, hogy akadnak címeik, melyekből egyértelműen sorozat lesz, de vannak olyan sikerjátékaik is, amelyeknél ezt nem feltétlenül fogják erőltetni. "Állandó" franchise-ként természetesen a GTA-t hozta fel, de ide sorolja a Red Dead Redemptiont, a Borderlandset és az NBA-t is. Az új címek közé az Evolve-ot sorolja, melyről egyelőre nem tudja megmondani, hogy "állandó" lehet-e, de nem is biztos, hogy szükség van rá, hogy az legyen. A Red Dead Redemption persze újra és újra előkerül, hiszen a játék nem csak rendkívül jól teljesített a pénztáraknál, de hatalmas rajongótábort tudhat maga mögött - sokak szerint az előző generáció legjobb játéka lett. A Rockstar (a Ubisofttal ellentétben) nem beszél idejekorán egy-egy új játékáról, így egyelőre izgatottan várhatjuk, mi lesz a Read Dead sorsa, és persze addig is jöjjön egy Agent-bejelentés!
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. bitangue
2014.05.30. 17:08
pcre adnák már ki...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Beatmad
2014.05.30. 17:45
Én is csak ennyit tudok ehhez hozzászólni. Nem értem ezt az üzletpolitikát, hogy miért nem éri meg még egy platformra kiadni a játékaikat. Nem hiszem el hogy fenn állna annak a veszélye hogy nem jön vissza a portolás ára az eladott példányokból. Plusz egy platformra kiadás, csak plusz pénzt jelenthet.
Jó húzzák el a PC-s kiadást de legalább egy fél év késéssel jöhetne, Több játéknál is bebizonyosodott már, hogy ugyanúgy veszik a játékokat PC-re és nem csak a warezolásról szól. Nekem pl. ha nincs vagy 40 eredeti játékom akkor egy se...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Asagrim Beatm...
2014.05.30. 17:51
Ahhoz túl sok év telt el. Már nem csak portolni kellene, hanem feljavítani grafikailag, arról nem is beszélve, hogy már annyira olcsó az előző konzolgeneráció, hogy a nagy többség aki ki akarta játszani az exkluzív címeit, már megtette.

Igen kevés ember van, akinél kimaradt és ma is szívesen megvenné PC-re, bár ha grafikailag valóban feljavítanák, akkor még esélyes hogy ezzel olyan vásárlót is szereznek, akinek már megvan konzolon, de szerintem így sem lenne túlzottan sok hasznuk rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. benczeb90
2014.05.30. 18:33
igen de ezt akkor kellett volna megcsinálni, most már valóban eggyel több indok arra, hogy ne portolják az, hogy már nincs grafikailag a toppon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. tibaimp bitan...
2014.05.30. 20:25
++1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. mikej95
2014.05.30. 20:42
Állandó cím? GTA is 4-5 évente jön, PC-re meg még egy évet csúsztatnak is. Szerintem nem késtek még el semmivel.
PC-re viszont kijöhetne mind2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Trevize198...
2014.05.30. 21:56
Szerintem simán megéri PC-re is kiadni, ilyen (mármint ekkora) címeknél ez bőven visszahozza az árát. Csak mostanában divat lett szájbaszarni a PC-s tábort és a Rockstar kezd az élen járni benne. Azt nem tudom, hogy szándékosan vagy esetleg pénzt kapnak a Sony/Microsoft párostól... Mindenesetre engem nagyon megbántottak. És pont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. hympyke
2014.05.31. 11:16
A konzolokon generációnként kb 5 játék érdekel engem, szóval kérdéses hogy újra invesztálok-e ilyesmibe.
Főleg hogy sose tudtam megszokni azt a buzi kontrollert a PS3-nál sem, hiába volt meg ez a játék, sose játszottam vele. Végig Fight Nightoztam, meg médára használtam, mire kijött a Last of Us addigra meg eladtam.
Gyanítom hogy nem csak én vagyok az egyetlen aki nem hajlandó botozni a kontrollerekkel. PC-n is próbáltam a Dead Space-t, Resident Evileket kontrollerrel és szétbaszott tőle az ideg. Egyedül a Fight Night volt az amiben élvezhető, de ott nem kell össze-vissza forogni mint egy idióta, mivel kicsi volt a ring.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. 5hR3kY hympy...
2014.05.31. 12:49
Több száz millió ember tud játszani kontrollerrel, úgyhogy benned van a hiba.


Lehet sírni hogy nincs PC-re RDR, de ez volt a kiadó döntése, ez ellen kár hőbörögni, azzal semmit nem lehet elérni. El kell kezdeni tömegesével vásárolni a Take-Two játékait PC-n, maximum attól változhat ez a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Amenophis
2014.05.31. 19:08
Persze, PC-re is biztos elmenne 400-500.000 db világszerte. Konzolos verziókból meg 13 millió, sőt a GTA 5 is már régen átlépte a 30 milliós eladást. Tudomásul kell venni, hogy nem 2000-ben élünk, a PC már csak a maximum a harmadik helyen van a sorban. Akinek nem tetszik, vegyen konzolt, egy közepesen szar VGA áráért már lehet kapni X360-at és PS3-at is. Én ezt PC-s ként mondom, nekem pont ezért van mindhárom platform.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim Ameno...
2014.05.31. 20:47
"Tudomásul kell venni, hogy nem 2000-ben élünk, a PC már csak a maximum a harmadik helyen van a sorban."

Jaja, marhára kullog ám a PC a konzolok után ...
http://hexus.net/gaming/news/industry/69141-global-pc-games-market-revenue-overtakes-consoles/

Iponon is volt hír, csak most nem találom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Amenophis
2014.05.31. 21:52
Ne globálisan nézd, hanem egy adott játéknál, itt és most a Red Dead (és hasonlók) volt a kérdés. Annak linkeld be az eladásait, ne ezt. Nyilván ott egy halom f2p játék, egy Minecraft, és egy halom más is. Ettől még nem lesz Red Dead PC-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Amenophis
2014.05.31. 21:57
Tessék. GTA 4 konzolokon nagyjából 21 millió eladott példány, PC-re 0,81. Ennyit erről.

http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=Grand+theft+auto
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. punchman Ameno...
2014.05.31. 22:32
Elfelejted, hogy PC-n a 0,81 mill. nem a teljes eladási számot jelenti. Boltból ma már tényleg szinte senki nem vásárol PC-s játékot. Sok országban már nem tartanak a helyi nagyáruházak PC-s játékszoftvert.

Ez van. A PC-s játékpiac továbbhaladt, a konzolos pedig alapvetően ugyanazt a modellt használja évtizedek óta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hympyke
2014.05.31. 22:53
Konzolra egyszerűen azért nagyobb számú az eladás mert alig van olyan játék ami érne valamit, kénytelenek megvenni a felhasználók azt a pár húzócímet - mivel megvették a konzolt.

Abban a 0,81-ben aki megvette a GTA 4et PCre sajnos én is benne vagyok, életem egyik legrosszabb döntése volt az Assa creed 2 után, szóval nekem már az ötödiket tuti nem fogják eladni.

A kontrollerről.. végülis, ha több száz millió ember tudja használni a maradék néhány milliárd meg nem, akkor bánja a fene hogy a többséghez tartozok...

Max a konzol életciklusának végén megveszem magát a gépet pár ezerért plusz a játékot forint-ötvenért(persze a többség ott is lewarezelné). De nálam ez sem fog bekövetkezni, mert mint írtam, PS3ra megvolt nekem a RDR és akkor sem játszottam vele. Egyedül a Last of Us-t sajnálom hogy kimaradt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim Ameno...
2014.05.31. 23:31
Ha megfeszülsz sem fogod tudni bizonyítani, hogy a konzol jobb üzlet, mikor konkrét forrást linkeltem rá hogy nem.

Hiába is linkelsz 5-10 éves eladási statisztikákat, a játékpiac átalakulóban van, nem tíz éve, nem öt éve, nem két éve, az utóbbi időben, és a PC hozza a több bevételt.

Elhiszem, hogy ha kevesebb játék van konzolra akkor nincs miből válogatni és a nagy címeket veszik mint a cukrot, de ne a GTA IV legyen rá a mintapélda, hogy hogyan áll a piac jelenleg, de még arra sem jó példa hogy mi volt a helyzet akkor, mert a helyzet az volt, hogy fél évvel később jelent meg PC-re, és egy optimalizálatlan fos a mai napig. Egy 2GB-os HD7850 VRAM-ja betelik fél óra játék után, aztán ha száguldozol a városban lesheted ahogy textúrázatlan házak mellett süvítesz el, HD4850-en, ami meg a játékkal egyidős csúcskártya esélyed sincs normálisan játszani vele. Egy ennyire gépzabáló optimalizálatlan kódhalmaz még jó hogy nem talál milliós példányban gazdára!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nemlehet Ameno...
2014.06.01. 15:41
Arról nem is szólva hogy jelentős csúszással jött ki, tehát a szokásos helyzet jött elő: Aki nagyon akarta már kijátszotta. Én azok közé tartoztam akik megvették amikor kijött PC-re de kb 2 hónapig nem tudtam vele játszani, mert valami driver összeakadás volt és egyszerűen el sem indult....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lazahunter Ameno...
2014.06.01. 19:12
Mondjuk ebben a digitális forgalom nincs benne, ami ugye PC-n jelenleg elég nagy, hála a Steamnek ... és ugye a GTA4 és az egész GTA franchise az utóbbi években olyan szinten volt akciózva, hogy minden esetben az eladási lista élére ugrott .... a Grand Theft Auto Complete 7.5 eur-ért úgy fogy minden alkalommal, mint a cukorka ... az érdekes árszabással egyébként mikor ez akciós, akkor a GTA4 Complete meg 8.5 eur ... azaz olcsóbban megkapod a teljes szériát (7 játék), mint a 4. rész és részeit (3 játék).

De persze ami tény az tény, a konzolos eladások mindig is jobbak lesznek, hiába olcsóbbak a PC-s játékok ... de ez a tendencia pont az olcsóság miatt kezd megint megfordulni ...

Itt a cikk pont az iPonról, hogy bevételi szinten hogyan alakulnak mostanában a dolgok: https://ipon.hu/hir/megelozte_a_pc_s_jatekpiac_a_konzolost/29482
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lazahunter
2014.06.01. 19:14
Remélem ez a fenti azt is jelenti, hogy az idei E3-on bejelentik a GTA5 mellett a RDR-t is PC-re

Mondjuk mindkettőt rongyosra játszottam már, de akkor is jó lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!