iPon Hírek

Visszatér a tabletekhez a Motorola

Dátum | 2014. 10. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Miközben a Kobo bejelentette, hogy az alacsony profit miatt a jövőben hanyagolni fogja a táblagépeket, egy másik vállalat pont az ellenkezőjével állt elő. A Lenovo és a Motorola párosa bejelentette, hogy a jövőben a Motorola márkanév újra ringbe száll a tabletek szegmensében.
A Motorola számára egyáltalán nem ismeretlenek a táblagépek, ám egy ideje már felhagyott a vállalat ezeknek a fejlesztésével. A különböző készülékek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, így végül a 2011 decemberében leleplezett, Xyboard-ok lettek az utolsó Motorola tabletek. Mit csinált rosszul annak idején a gyártó? Nos, valójában ami tőle tellett azt látszólag megtette, csak a piac még nem volt megfelelő számára, például túl nagy volt az Apple dominanciája. A készülékek egyébként jónak számítottak a specifikációjukat, a felépítésüket és anyaghasználatuk minőségét figyelembe véve is. Az első Xoom egyfajta Google referencia eszköz szerepet is betöltött az Android berkeiben, bár ez volt az egyetlen "Nexus", ami sosem lett Nexus. Ezen a készüléken mutatkozott be az Android 3.0 Honeycomb, amely az egyedüli olyan kiadás volt a Google operációs rendszerének története során, ami kizárólag táblagépekre érkezett, mivel direkt ezekre lett optimalizálva. És a Xoom 2-nek, más néven Xyboardnak sem volt miért szégyenkeznie, hiszen már évekkel ezelőtt vízállósággal kérkedhetett, és szálcsiszolt alumínium hátlappal rendelkezett, de sajnos nem lett túl sikeres. És hogy most minek köszönhető a visszatérés? Nos, valószínűleg a kezdetektől ott volt a Motorolát felvásárló Lenovo tervei között, hogy újra táblákat készít majd a céggel. Tudniillik a Lenovo nagyon jó pozíciót foglal el a táblagépek körében, az IDC legutóbbi kimutatásai szerint már a harmadik helyen tanyázik a távol-keleti gyártó. Azonban míg az Apple és a Samsung tisztességes előnnyel rendelkezik az élen, addig a Lenovónak sűrűn kell a visszapillantó tükrébe tekintenie. Az ASUS szorosan a sarkában jár, és most mindent be szeretne vetni a Lenovo annak érdekében, hogy a későbbiekben a dobogós pozíciója megszilárduljon. Jelen információink szerint a Lenovo akkor tervezi előhúzni a Motorola táblagépeket a kalapból, amikor már teljesen átvette az uralmat a gyártó felet.
Mikor a Lenovo felvásárolta az év elején a Motorolát a Google-től, nem árult el részleteket azzal kapcsolatban, hogy pontosan mik is a tervei a komoly múltra visszatekintő márkanévvel. Mostanra azonban már egyre többet tudunk meg, és ezekből az információkból az körvonalazódik, hogy a Motorola nevét a Lenovo a legkevésbé sem szeretné felszámolni, sőt, valószínűleg inkább még erősebbé tennék. Egyebek mellett már az is biztosnak tűnik, hogy megmarad a Moto X, E és G termékvonal, és mint most megtudtuk, érkeznek a táblák is. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mire számíthatunk, de remélhetőleg egyedi megoldások lesznek a Motorola táblák, és nem Lenovo szerkezeteket kell majd némileg új köntösbe bújtatva köszönteni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. realman
2014.10.19. 08:07
Alacsony profit ja persze.Ipad 255 millió eladott példány.És csak úgy most 30 k val olcsóbb már ha csak annyi lenne a hasznuk az se rossz de nyílván sokkal több.
Szépet mint az ipad vagy a legújabb samsung,dupla hangyszorók 2 oldalt fizika gomb nélkül az előlapon stock android vagy cyngamone és picivel az ipad ára alatt memoria kártya slott és ha még az akksi is cserélhető lenne best seller az ipad útán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!