iPon Hírek

Visszavág a Real az MPAA-nak

Dátum | 2009. 05. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Rendkívül elegáns módon csapta arcul a Real az eddig őt sanyargató MPAA-t: viszontperelte őket azzal a váddal, hogy az összetömörülésük egyetlen célja a monopólium-kialakítás és mindennemű konkurencia gyökerestül való kitépése.

Az MPAA ugyebár azt kifogásolta, hogy a RealDVD c. program elősegíti a kalózkodást - holott a Real többször is rámutatott, hogy a programjuk nem csak hogy megőrzi a már meglévő CSS védelmeket az általa rippelt fájlokban, de még extra védelemmel is ellátja őket az illegális megosztással és a tömeges sokszorosítással szemben.

A Real meglátása szerint az igazi problémát itt az jelenti, hogy az MPAA-t alkotó hat filmstúdió valójában semmi egyebet nem akar, mint közös erővel ellehetetleníteni a DVDk legális, fair felhasználású másolási lehetőségeit. Miután pedig az egyes stúdiók nem egyénileg, hanem közösen, plusz még a DVD CCA-t (DVD MásolásVédeli Szövetség) is bevonva döntenek mindenféle szerzői jogi kérdésről, így gyakorlatilag bárkit kizárhatnak a körből, akiről úgy vélik, hogy versenyre kelhetne velük.

Ennek megfelelően a Real egyfelől azt szeretné elérni, hogy a bíróság ugyan legyen már kedves véget vetni ennek a szerfelett törvénysértő magatartásnak a stúdiók részéről, másrészt pedig egyben kötelezze is őket kártérítésre irányukban mindazért a bevételkiesésért, amit az eddigi kekeckedéseikkel okoztak nekik a RealDVD eladásainak megakasztásával.

Érdeklődve várjuk az ügy fejleményeit.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. gebana
2009.05.15. 13:20
VISSZA A HIRHEZ

végre valaki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!