iPon Hírek

Vista SP1 és XP SP3 szervizcsomag

Dátum | 2007. 08. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Windows Vista SP1-es szervizcsomagját már rengetegen várják, számukra jó hír lehet, hogy az első javítócsomag béta bemutató verziója már megérkezett a béta tesztelő felhasználók egy kisebb csoportjához, ám a csomag végleges változata majd csak 2008. első negyedében válik mindenki számára elérhetővé. Ezzel egy időben a Microsoft a Windows XP SP3-as javítócsomagját is készíti, a cég állítása szerint ehhez az operációs rendszerhez az SP3 lesz az utolsó javítócsomag. Az XP SP3-as csomagjáról egyelőre nem árult el részleteket a vállalat.

Vajon az SP1 megjelenése után jobban fogy majd a Vista?
A Windows Vista SP1 többnyire az eddig már megjelent javításokat fogja tartalmazni, ám ezeken kívül néhány újdonsággal is felvértezi a Microsoft. Az újdonságok közé tartozik a BitLocker funkció bővítése, amelynek segítségével akár több merevlemezes partíció titkosítására is lehetőségünk lesz. Az újítások között megtalálható továbbá az EFI támogatás (Extensible Firmware Interface), valamint az exFAT fájlrendszer támogatása is. Az SP1 béta változatát 10.000 előre kiválasztott béta tesztelő felhasználó fogja letesztelni, hogy a végleges megjelenés időpontja előtt kijatvíthatóak legyenek az esetleges hibák.

A jelenlegi információk szerint a Vista SP1-es szervizcsomagja nagy mérettel fog rendelkezni: a teljes csomag közel 1 GB-ot tesz majd ki. Összehasonlításképpen a Windows XP SP2-es csomaggal együtt is elfér egy CD-n. A Vista SP1 telepítéséhez 7 GB szabad helyre lesz szükség, a Microsoft állítása szerint a felhasználó ennek a helynek a nagy részét visszakapja telepítés után. Az elemzőket nagymértékben foglalkoztatja a kérdés, hogy az SP1 megjelenése után mennyire fognak növekedni a Vista eladási mutatói, hiszen korábban már számos nagyvállalat kijelentette, hogy az SP1 megjelenéséig hallani sem akar a Vista operációs rendszerről.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2007.08.30. 13:52
A Windows Vista SP1-es szervizcsomagját már rengetegen várják, számukra jó hír lehet, hogy az első javítócsomag már megérkezett a 10.000 béta tesztelő felhasználóhoz, ám a csomag ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Svindler
2007.08.30. 13:54
Kérdés, hogy ha már a bétásoknál van akkor kimarad e belőle a multi GPU és ram kihasználást javító hotfix, mert ilyesmik csak nemrég jöttek ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. J.o.k.e.r
2007.08.30. 14:04
A béta változat bemutató verzióját kapta meg néhány tesztelő, de szerintem a "rendes" béta változat biztosan tartalmazni fogja a legfrissebb javításokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2007.08.30. 16:12
(J.o.k.e.r @ 2007 Aug 30, 13:04) [snapback]5122[/snapback]
A béta változat bemutató verzióját kapta meg néhány tesztelő, de szerintem a "rendes" béta változat biztosan tartalmazni fogja a legfrissebb javításokat.


Ámen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!