iPon Hírek

Vista SP1 problémák

Dátum | 2008. 03. 21.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A felhasználók jelentései alapján a Windows Vista SP1 számos, különféle problémával küszködik.

Tavalyi kiadása óta a Windows Vista köré jelentős felhasználói bázis tömörült. A nemrég nyilvánossá vált SP1-gyel együtt meghajtóprogramok is települtek, hogy megnöveljék a kompatibilitást a frissítéssel. Emellett a hibernációból való visszaállást is felgyorsítja, valamint lehetővé teszi a BitLocker titkosító eszköz használatát több meghajtón.

A merevlemezek írási idejének a javítására az SP1 megváltoztatta a Vista gyorsítótár nélküli rendszerét egy gyorsítótárazott módra. Az eredmény: csekély növekedés a merevlemez írási sebességében az előzetes tesztek alapján, azonban mellékhatásként az USB-meghajtók írási sebessége jelentős mértékben esett.

Múlt hónapban került ki tesztereknek és MSDN-előfizetőknek az SP1. Kezdetben katasztrófális hibák kerültek elő, például egy korábbi Windows frissítés végtelen bootolási ciklust indított el az SP1 telepítése után. A Microsoft gyorsan levette a javítást az oldaláról. Most hogy kiadták az SP1-et, még több ember használja, és hamarabb ki fognak derülni a hibák, ha még vannak a csomagban.

A kezdeti tesztek után kiderült, igenis vannak még hibák a javítócsomagban. Néhány felhasználó még mindig szenved a végtelen bootolási ciklustól, néhánynak pedig az SP1 letörölte a legújabb NVIDIA-meghajtóprogramjait. Mások pedig a lassúságra panaszkodtak. "Miután feltelepítettem az SP1-et a számítógép jelentősen lelassult, annak ellenére, hogy a nincs probléma a hardverrel." - írta egy Vista SP1-felhasználó.

A lassulás részeként számos felhasználó megnövekedett memóriafelhasználást jelentett. "Kurrier" nevű kommentelő szerint az eddig 650 MB memóriát használó Vista a frissítés után már 1 GB-on terpeszkedett. Állítása szerint azonnal vissza fog állni a szervizcsomag nélküli Vista-ra.

Emellett az SP1 ugyebár telepítés előtt megvizsgálja a feltelepített meghajtóprogramokat, és inkompatibilitás esetén nem települ fel. Néhány Intel és Realtek driver inkomptaibilisnek lett megjelölve. A teljes lista a nem működő meghajtóprogramokkal itt található meg. A Microsoft dolgozik a hibák javításán.

A Windows Vista SP1 jelenleg öt nyelven érhető el: angol, francia, német, japán és spanyol. Néhány internetes boltban már megvásárolható a frissítés dobozos változata. A telepítés előtt azonban pár fájlt felrak a telepítő, hogy például megelőzze a hírhedt végtelen ciklus kialakulását.

Szeretnénk a hírhez azonban megjegyezni, hogy a rebootolgatáson kívül a legtöbb hiba nincs megerősítve és sok felhasználónak semmi gondja nincs az SP1-el. Így bár a rendszer nem a szívünk csücske, az ilyen híreket még érdemes egy kicsit távolságtartóan kezelni és mindenképpen kipróbálni az SP1-et ha Vistával rendelkezünk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. danee91
2008.03.22. 17:41
(Vendég_Nubie_* @ 2008 Mar 22, 16:57) [snapback]21407[/snapback]
Sziasztok/Hello.
Gépem : AMD 4200+ 2.2 Ghz, 8800 GTS 320 MB, 1GB RAM.
Érdemes-e rátenni Vistát ( Home Premium 64 bitest szeretnék angolul), vagy haggyam még az XP-t fenn? Válaszokat előre is köszi.

Hi!
1GB rammal ne! Én is gondolkozok, h 2x1GB-ra kéne bővítenem, ugyanis nemsokára fel kéne tenni majd a Vistát, de ha nem is, akkor is kevés már 1GB.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!