iPon Hírek

Viszik a kínai számítógépeket, mint a cukrot

Dátum | 2011. 02. 17.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A várakozásokat meghaladóan, 25 százalékkal, 99,6 millió dollárra növelte nettó nyereségét üzleti évének decemberben zárult harmadik negyedében a kínai Lenovo Group Ltd. - jelentette a Reuters. Két éve ez volt a pc-gyártó legjobb negyedéves teljesítménye. Az üzemi nyereségráta az előző három hónapban elért 1,9 százalékról 2,2 százalékra araszolt fel.

Az utóbbi részben a jüan felértékelődésének köszönhető: a kínai deviza 1,5 százalékkal lett erősebb a dollárral szemben október-decemberben. Segítette a céget az alkatrészek, az LCD-panelek és a DRAM memóriachipek piacán mutatkozó túlkínálat is.

Az elmúlt év végén a Lenovo produkálta a legnagyobb növekedését a pc-értékesítés terén, eladásai 21 százalékkal emelkedtek, ami jobb a HP, az Acer és a Dell adatánál, és sokszorosa a 2,7 százalékos piaci átlagnak. A következő időszakban azonban az elemzők várakozása szerint a gyengélkedő európai és amerikai piac, továbbá a lassuló kínai növekedés meggátolhatja, hogy a Lenovo megismételje jó október-decemberi teljesítményét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. gebana
2011.02.17. 10:40
nemsokáig, mert már 300ft cukor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kovesliget...
2011.02.17. 12:38
már a 400 ft-ot is rebesgetik, hogy annyi is lehet 1 kg cukor, miközben 1 hónapja még 180 körüli volt az ára. most is DÜBÖRÖG A GAZDASÁG!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!