iPon Hírek

Vita: Android játékok és Remote play

Dátum | 2011. 09. 15.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Android

Az új PlayStation Suite SDK (fejlesztői csomag) - mely még az idén kijön -, lehetővé fogja tenni a fejlesztőknek, hogy Vita kompatibilissé tegyék Android játékaikat, jelentette be a Sony. Kissei Matsumoto röviden ismertette a rendszert a TGS-en és felhívott két fejlesztőt is a színpadra, akik bemutattak egy oldalra scrollozós shootert, egyikük Vitán játszotta azt, a másikuk Xperia Playen. A Sony által hivatalosan elimsert PlayStation kompatibilis táblák szintén futtathatják majd a játékokat.

A PlayStation Suite címek a PlayStation Store-on keresztül lesznek letölthetőek Vitára. A fejlesztői csomag béta verziója novemberben jelenik meg.

Remote Play

A Sony felfedett néhány újabb részletet a Vita Remote Play lehetőségeiről. Shuhei Yoshida több példát is felhozott arra, hogy hogyan köthető össze a Vita a PS3-mal. A demonstráció során mutattak egy rövid jelenetet a Killzone 3-ból, a játékot PS3-ról streamelték Vitára, az élményből maximum a DualShock hiányzott, számos irányítási elemet viszont az érintőképernyő váltott ki, ami jól jött ki. Az egészbe csak az időnkénti apró lagspike-ok rondítottak bele.

A Vita kooperatív játéknál is használható az otthoni konzollal, LittleBigPlanet 2-nél például az egyik játékos DualShockkal irányíthatja Sackboyt, míg a másik Vitával a keze alá dolgozhat. A bemutatóban például egy repülőgépet irányítottak vele, mely segített kedvenc zsákemberkénknek átjutni az akadályokon. A Vitával tulajdonképpen rendezői szerepbe léphetünk, befolyásolhatjuk a környezetet, ezzel jóval érdekesebbé is kiszámíthatatlanabbá téve a játékot a Sackboyt irányító játékos számára.

A Remote Play és funkciói még fejlesztés alatt állnak, de a Sony szeretné még az idén kiadni az eszközöket külsős fejlesztőknek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Zsohi
2011.09.16. 02:03
Ha ekkora a haverság, igazán integrálhatnák a Chrome-ot PS3-ra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2011.09.16. 22:42
Zsohi: ámen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. XtreemX
2011.09.16. 22:59
Egyre vonzóbb ez a kis cucc. Már nagyon várom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!